top of page
Ungarn

Fakta

Jamie_Oliver_(cropped).jpg
125px-Flag_of_Hungary.svg.png

Ungarn har gitt verden mange store matretter, og det ungarske kjøkkenet er virkelig en skatt.

Jamie Oliver (1975 -)

Britisk kokk, kokebokforfatter og TV-personlighet

9136-image_[1600618737].jpeg

Portrett: Karl Gabo , Wikimedia Commons CC BY 3.0  Illustrasjonsfoto: Wow Hungary

Hovedstad

Budapest

Etniske grupper

Ungarere 85.6%, romanifolk 3.2%, tyskere 1.9%, andre eller ukjent 16.7% (mer enn 100% siden noen oppgir mix) (2011)

Språk

Ungarsk (offisielt) 99.6%, engelsk 16%, tysk 11.2%, russisk 1.6%, rumensk 1.3% fransk 1.2% annet 4.2% (mer enn 100% siden noen oppgir mix) (2011)

Religion

Katolikker 37.2%, kalvinister 11.6%, lutheranere 2.2%, gresk katolske 1.8%, andre kristne 1.9%, andre/uspesifisert 27.2%, ikke-religiøse 18.2% (2011)

Sjekk Worldometer

Sjekk City population

Offisielle tall og befolkningsframskriving

Styreform

Parlamentarisk demokrati

Areal

93,030 km²

Nasjonaldag

15. mars (revolusjonen i 1848), 20. august (St.Stefansdag) og 23. oktober (frihetskampen i 1956)

Levekostnader

Sjekk Numbeo

Om mat fra Ungarn

Tasteatlas

International Cuisine

Wikipedia

Utvalgte aviser

Magyar Hírlap

 Délmagyarország

Offisielt nettsted for turisme

Wow Hungary

UDs reiseråd

Ungarn

Nødnummer

Generelt nødnummer: 112, politi 107

Luftforurensning - IQAir

FN-sambandet - Landstatistikk

Transparency International

Korrupsjonsindeksen

 

Vision of humanity - Fredsindeksen

 

Menneskerettigheter - Amnesty International

 

Menneskerettigheter - Human Rights Watch

FNs utviklingsprogram

Human Development Index

 

Reportere uten grenser

Pressefrihetsindeksen

Historisk glimt

På 800-tallet innvandret madjarske stammer vestover fra det nåværende Russland. Noen av disse slo seg ned mellom Donau og Tisza. Stammene ble forent i ett rike av Stefan I år 1001. Rikets storhetstid var på 1300- og 1400-tallet, og mange tyskere slo seg også ned her. På 1500-tallet ble størstedelen av Ungarn etter slaget ved Mohács okkupert av Det ottomanske rike. Samtidig arvet huset Habsburg den ungarske kongekronen, og Ungarn kom derfor i personalunion med Østerrike.

På 1600-tallet ble tyrkerne drevet tilbake og landet gjenerobret av habsburgerne. I 1867 ble fellesskapet mellom keiserriket Østerrike og kongedømmet Ungarn formalisert, og det såkalte keiserlige og kongelige monarkiet, eller dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn, oppsto.

 

Drapet på den østerriksk-ungarske tronfølgeren Franz Ferdinand i Sarajevo i 1914 førte til utbruddet av første verdenskrig. Landet tapte, noe som førte til at det gikk i oppløsning, og Ungarn ble adskilt fra Østerrike i 1918. Landet ble da en selvstendig stat. Ungarn støttet Nazi-Tyskland under andre verdenskrig.

 

Etter krigen ble landet presset inn i et kommunistisk regime under kontroll av Sovietunionen. Ungarn ble i 1989 det første landet som ble frigjort fra Soviet-makten, og innførte frie demokratiske valg. Ungarn ble medlem av NATO i 1999 og EU i 2004.

Viktor Orbán har vært landets statsminister siden 2010 og var også statsminister fra 1998 til 2002. Orbán var en av grunnleggerne av det nasjonalkonservative partiet Fidesz (Ungarsk borgerforbund) som ble grunnlagt 30. mars 1988.

Han har beskrevet sitt mål for Ungarn som å skape en «anti-liberal stat» og argumenterer for at autoritære systemer som de i Kina, Tyrkia og Russland er en mer passende modell enn vestlige liberale demokratier. Som medlem av EU har det bidratt til store spenninger i samarbeidet. Orban har også fremstilt seg selv som den store lederen for Ungarns kristne kultur i kamp mot muslimsk migrasjon til Europa.

Orbán har tatt initiativ til lover som hindrer menneskerettighetene til LHBT-personer, og ansett de som «ikke forenlig med kristne verdier». 

Katalin Novák har vært Ungarns president siden mai 2022. Hun tjenestegjorde som Fidesz’ visepresident 2017–2021. I et intervju tidlig i mai 2022 sa hun at det er «helt essensielt» at krigen i Ukraina tar slutt så snart som mulig, og at konflikten må forhindres i å eskalere.

Visste du at...

Ungarn har en lang tradisjon for klassisk musikk med kjente komponister som Béla Bartók, Zoltán Kodály og Franz Liszt.

Den ungarske språket er en del av den finsk-ugriske språkfamilien og antas å være en av de vanskeligste språkene i verden å lære. 

Med 600 kvadratkilometer er Balatonsjøen den største innsjøen i Sentral-Europa.

Ungarn har den høyeste merverdiavgiften i verden (27 prosent).

Ifølge en EU-statistikk har Ungarn den høyeste dødeligheten av kreft i Europa, og den høyeste selvmordsraten blant kvinner..

Kjente oppfinnelser fra Ungarn er blant annet Rubiks Cube (Erno Rubik).

Budapest Pinball Museum (åpnet i 2015) har 130 klassiske pinball-maskiner og har ifølge Tripadvisor mer besøk enn Heroes Square, Buda Castle og Liberty Bridge.

Det er cirka 500 steder i Ungarn hvor de har termisk vann. Det finnes vann med temperatur over 30 grader i 70 prosent av landet. Det er omlag 150 spa-anlegg i landet. En fremtredende badekultur har eksistert siden romertiden.

Historien forklarer at under nederlaget for den ungarske revolusjonen i 1848 mot Habsburgere ble rundt 13 ungarske generaler henrettet, og østerrikerne som beseiret dem skålte ølglassene etter hver henrettelse. Etter krigen lovet ungarerne å ikke skåle med ølglass. Det er mer enn 150 år siden det skjedde, men det er fortsatt en skikk.

Fløibanen som tar deg opp til Buda Castle fra Clasrk Adam Square er mer enn 140 år gammel, og  var den andre som ble bygd i Europa. Fløibanen har to vogner, kalt Margit og Gellért.

Hovedstaden Budapest

Hovedstaden Budapest

Budapest (1,752,286 innbyggere/2019) er hovedstad i Ungarn og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest. De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et populært reisemål. Foto: Thomas Winkler, Unsplash

Landets nest største by

Landets nest største by

Debrecen (201,432 innbyggere/2019) er den nest største byen i Ungarn. Debrecen var den største ungarske byen i det 18. århundre og er blant de viktigste kulturelle sentrene for ungarere. Byen har også vært Ungarns hovedstad i to korte perioder, først under revolusjonen i 1848-1849, og ved slutten av den andre verdenskrig i 1944-1945. Foto: Attila Nóbik, Flickr CC BY-SA 2.0

Senter for næringsmiddelindustrien

Senter for næringsmiddelindustrien

Szeged (160,766 innbyggere/2019) er regionsenter for den sørøstlige delen av Ungarn og hovedsete for Csongrád fylke. Byen ligger nær grensen til både Romania og Serbia. Siden Szeged har mange timer med sol i året, blir byen ofte kalt Solskinnsbyen. Szeged er et av sentrene for næringsmiddelindustrien i Ungarn, spesielt kjent for sin paprika. Foto: Váradi Zsolt/Riener Ferencné, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Kjent for tungindustri - bystatus i 1365

Kjent for tungindustri - bystatus i 1365

Miskolc (154,521 innbyggere/2019) er en by i det nordøstlige Ungarn, kjent for sin tungindustri. Miskolcs historie går tilbake til steinalderen, da området der den nåværende byen ligger allerede var bebodd. Byen fikk sitt nåværende navn i 1173 og fikk status som by i 1365. Foto: Alensha, Wikimedia Commons Public domain

Var Europeisk kulturhovedstad i 2010

Var Europeisk kulturhovedstad i 2010

Pécs (142,873 innbyggere/2019) er hovedbyen i Baranya fylke. Gamle kristne gravplasser i Pécs står oppført på verdensarvlisten. Byen var Europeisk kulturhovedstad 2010 sammen med Essen og Istanbul. Byen var en industriby, men mange bedrifter gikk konkurs etter jernteppets fall. Men det er fremdeles flere større og små industribedrifter, blant annet en porselensfabrikk som er byens stolthet. Foto: ArmbrustAnna, Pixabay

Kjent for mange historiske bygninger

Kjent for mange historiske bygninger

Eger (52,898 innbyggere/2029) er en by i det nordlige Ungarn, og ligger øst for Mátrafjellene. Byen er kjent for sitt slott, sine varme kilder, historiske bygninger slik som den nordligste tyrkiske minareten, sitt kjøkken og rødvin. Eger er et utdannings- og kulturelt sentrum, med flere berømte museer og minnesmerker. Mest kjent er nok festningen og Ungarns nest største katedral, katedralen i Eger. Foto: Grzegorz Gołębiowski, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Ungarns nest mest populære feriemål

Ungarns nest mest populære feriemål

Siófok (25,708 innbyggere/2019) er en by på den sørlige bredden av Balatonsjøen. Byen er Ungarns nest mest populære feriemål etter Budapest på grunn av den 17 kilometer lange kysten, over 1.000 hoteller og mange barer, restauranter og nattklubber. Siófok er en av de rikeste kommunene i Ungarn på grunn av turismen. Ungarere kaller ofte byen «hovedstaden til Balatonsjøen». Foto: young shanahan, Flickr CC BY 2.0

Et av de største i Sentral-Europa

Et av de største i Sentral-Europa

Bük (3,544 innbyggere/2015) er en by i Vas-regionen svært nær den østerrikske grensen, 27 kilometer fra byen Szombathely. I 1957 var det oljeleting på stedet uten at de lyktes med å finne det. Men det ble funnet en varmtvannskilde som ble grunnlaget for at det ble bygget et bad i 1962. Byen er med årene blitt et veldig populært feriemål i Ungarn, og et av de største spa- og velværestedene i Sentral-Europa. Foto: Tibor Király, Pixabay

800 år gammel landsby

800 år gammel landsby

Hollókő er en etnografisk landsby i Palóc i Ungarn og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1987. I midten av 1200-tallet, i etterkant av den mongolske invasjonen, begynte byggingen av Hollókő slott først som et middel til å beskytte området mot fremtidige angrep. Foto: Przemek P, Flickr CC BY 2.0

Joseph Haydn bodde her i 24 år

Joseph Haydn bodde her i 24 år

Eszterházy er et slott i småbyen Fertőd, oppført av prins Nikolaus Esterházy på slutten av 1700-tallet. Slottet kalles gjerne for Ungarns Versailles og er landets største rokokkobygning. Komponisten Joseph Haydn arbeidet for familien Esterházy og bodde i slottet i 24 år. De fleste av hans symfonier ble skrevet på slottet for Esterházys orkester. Slottet er oppført som verdensarv, sammen med andre steder i kulturlandslandskapet rundt Neusiedler See. Foto: Pablo000, Wikimedia Commons CC BY 3.0 2.0

Slott og massivt barokkpalass

Slott og massivt barokkpalass

Buda Castle er det historiske slottet og palasskomplekset til de tidligere ungarske kongene i Budapest. Buda Castle ligger på den sørlige spissen av Castle Hill. Det ble først fullført i 1265, men det massive barokkpalasset som i dag okkuperer det meste av stedet, ble bygget mellom 1749 og 1769. Slottet ble sammen med flere bygninger i Budapest oppført på verdnsarvlisten i 1987. Foto: Budavári Palota, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

En av landets største turistattraksjoner

En av landets største turistattraksjoner

Stefanskirken er en romersk-katolsk basilika i Budapest bygget i 1905. Kirken er oppkalt etter Stephen I fra Ungarn . Han var den første kongen av Ungarn mellom årene 975-1038, hvis mumifiserte hånd er funnet som en relikvie i basilikaen. Kirken beskrives som den viktigste kirkebygningen i Ungarn, er den tredje største i landet og er den største i hovedstaden. Den er også en av landets største turistattraksjoner. Foto: Adam Kliczek, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Den høyeste bygningen i Ungarn

Den høyeste bygningen i Ungarn

Esztergomkatedralen i byen Esztergom (28,144 innbyggere/2019), er hovedkirken for Esztergom-Budapest erkebispedømme og tilegnet jomfru Maria og Sankt Adalbert. Kirken ble påbegynt i 1822. Katedralen er 71,5 meter høy innvendig og har en diameter på 33,5 meter. Utvendig er kirken 100 meter høy, regnet fra krypten. Det gjør den til den høyeste bygning i Ungarn og den 18. høyeste kirke i verden. Foto: Walkerssk, Pixabay

Den største synagogen i Europa

Den største synagogen i Europa

Dohány Street Synagogue i Budapest er den største synagogen i Europa med plass 2,964 mennesker. Bygningen er 75 meter lang, 27 meter bred og har en høyde på 46 meter. Synagogen ble bygget mellom 1854 og 1859 i maurisk vekkelsesstil, med dekorasjoner hovedsakelig basert på islamske modeller fra Nord -Afrika og middelalderens Spania. Foto: Nelson Pérez, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

1,000 år gammelt benediktinerkloster

1,000 år gammelt benediktinerkloster

Territorialabbediet Pannonhalma er et benediktinerkloster i kommunen Pannonhalma i Ungarn. Klosteret ble grunnlagt i 996. Det har status som territorialabbedi, det vil si har enkelte funksjoner som ellers er forbeholdt bispedømmer og står direkte under paven. Kloster ble innskrevet på verdensarvlisten i 1996. Foto: Civertan Grafikai Stúdió, Wikimedia Commons

Øyperle midt i Budapest

Øyperle midt i Budapest

Margaretøya er en liten øy i Donau sentralt i Budapest. Øya er knyttet til fastlandet med Margaret Bridge i sør og Árpád Bridge i nord, er for det meste dekket av landskapsparker, og er et populært rekreasjonsområde. Øya ble trolig først bosatt av Johanitterordenen på 1100-talet. På øya er det blant annet en fransiskanerkirke fra 1200-tallet, en dominikanerkirke og et kloster. Bare busser, drosjer, rickshaws og sykler har tilgang til øya. Foto: Ralf Roletschek, Wikimedia Commons CC BY-SA 1.0 fi

Ungarns høyeste fjell

Ungarns høyeste fjell

Kékes er med 1 014 meter over havet Ungarns høyeste fjell. Det ligger 12 kilometer nordøst for Gyöngyös i Mátrafjellene. Kékes er Ungarns tredje mest populære turistmål, etter Balatonsjøen og Donau, og det finnes en rekke hoteller og skiløyper i nærheten. På toppen står TV-tårnet Kékestető. Navnet «Kékes» stammer fra den blålige fargen som fjellet ofte fremstår i. På ungarsk betyr ordet kék «blå», og kékes følgelig «blålig». Foto: Szilas, Wikimedia Commons CC0

Den største innsjøen

Den største innsjøen

Balatonsjøen er Ungarns største innsjø. På grunn av at sjøen er relativ grunn varmes den hurtig opp i godvær, og det er den innsjøen i Sentral-Europa som fortest varmes opp. På grunn av dette kan Balatons vanntemperaturer nå helt opp mot tretti grader på sommeren. En god svømmer kan dykke ned på bunnen uten utstyr. Foto: Stefan Munder, Flickr CC BY-SA 2.0

Den lengste elven i landet

Den lengste elven i landet

Tisza er den lengste sideelven til Donau og en av de største elvene i Sentral-Europa. Elven har en samlet lengde på 966 kilometer. I Ungarn er den 597 kilometer, og den største i landet med 62 prosent av elvens totale lengde. Elven har sin kilde i Skogkarpatene i Ukraina og renner derfra i en stor bue vest- og sørover gjennom Ungarn og Serbia. I Romania og Slovakia utgjør Tisza deler av landenes grenser. Foto: Györgyfi, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

En av de eldste dyreparkene i verden

En av de eldste dyreparkene i verden

Budapest Zoo and Botanical Garden er den eldste dyreparken i Ungarn og en av de eldste i verden. Den har 1072 dyrearter og ligger i Városliget Park i Budapest, midt i sentrum av byen. Dyreparken åpnet dørene i august 1866. Parken har 1–1,1 millioner besøkende hvert år. De meste spesielle dyrene i hagen er komodo-øglen og wombat. Foto: Krzysztof Belczyński, Flickr CC BY-SA 2.0

Ungarns største verneområde

Ungarns største verneområde

Hortobágy er en 800 km² nasjonalpark i Øst-Ungarn, rik på folkeminne og kulturhistorie. Nasjonalparken er en del av Den ungarske slette (Alföld) og ble opprettet i 1973 (den første i Ungarn). Hortobágy er Ungarns største verneområde, og det største semi-naturlige grasmarken i Europa. Parken ble utnevnt som verdensarv i 1999. Foto: Frank Paul Silye, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Vinregion som verdensarv

Vinregion som verdensarv

Tokaj er en historisk vinregion som ligger i det nordøstlige Ungarn og sørøstlige Slovakia. Tokaj er erklært verdensarvsted i 2002 under navnet Tokaj Wine Region Historic Cultural Landscape. Historiske opptegnelser viser at vingårder hadde blitt etablert i Tokaj allerede på 1100-tallet, men det er bevis for tidligere innføringen av vinproduksjon i regionen. Foto: Monika, Flickr CC BY-SA 2.0

Akademi startet av Franz Liszt

Akademi startet av Franz Liszt

Franz-Liszt-akademiet er en konsertsal og musikkhøyskole i Budapest. Musikkhøyskolen ble opprettet i 1875 av pianisten og komponisten Franz Liszt som Det kongelige ungarske musikkakademi. Den gangen var den velansette komponisten og dirigenten Ernst von Dohnányi leder av skolen, som fortsatt har et høyt internasjonalt renommé. Béla Bartók har vært både elev og lærer ved høyskolen. Foto: Thaler, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Underjordisk sykehus i krig og folkeopprør

Underjordisk sykehus i krig og folkeopprør

Rock Hospital Nuclear Bunker Museum i Budapest er et museum i et tidligere underjordisk sykehus. Det ligger under distriktet Buda Castle og ble brukt under andre verdenskrig og oppstanden mot de sovjetiske okkupantene i Ungarn mellom 23. oktober og 4. november 1956. Mellom 2.500 og 5.000 ungarere, og cirka 700 sovjetiske soldater ble drept. Foto: Hospital in the Rock Marketing, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Markedshall i mer enn 120 år

Markedshall i mer enn 120 år

Den store markedshallen (Nagy Vásárcsarnok) i Budapest ble bygget fra 1894 til 1897. Frem til 1932 var markedshallen det største og viktigste torget i Budapest. Selv i dag er hallenes arkitektur et av byens sentrale shoppingområder, og blir derfor besøkt av lokalbefolkningen og turister. Det er over 180 markedsboder og butikker i tre etasjer, pluss to supermarkeder. Øvre etasje tas opp av suvenirbutikker, takeaways og en bistro. Foto: Thaler Tamas, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Den tredje største i verden

Den tredje største i verden

Det ungarske parlamentet er den tredje største parlamentsbygningen i verden. Bygningen er 268 meter lang og 123 meter bred. Innsiden inneholder 10 bakgårder, 13 person- og godsheiser, 27 porter og 691 rom. Med en høyde på 96 meter, deler bygningen tittelen som den høyeste i Ungarn sammen med Stefanskatedralen. Foto: Johannes Maximilian, Wikimedia Commons GFDL 1.2

Her kan du få gode skriveferdigheter

Her kan du få gode skriveferdigheter

Anonim var kroniker og notarius for en ungarsk konge, sannsynligvis kong Bela III. Han var en av de mest berømte middelalderske ungarske forfatterne. I 57 kapitler beskrev han historien om bosetningen av ungarerne, hvor han blant annet skrev ned navnene på stammelederne. Ifølge gammel overtro vil du få gode skriveferdigheter hvis du berører pennen på statuen. Foto: Miklós Ligeti, Wikimedia Commons Public domain

«For sale pub» er ikke til salgs

«For sale pub» er ikke til salgs

Navnet på et serveringssted i Budapest, «For sale pub». kan kanskje misforstås. Puben er aldeles ikke for salg, men her kan du derimot legge igjen dine personlig annonser når du ønsker å selge noe. Puben er nærmest tapetsert med tegninger, notater, visittkort, malerier og bilder. Puben kan kanskje beskrives som en potensiell brannfelle? Foto: Wei-Te Wong, Flickr CC BY-SA 2.0

61,397,000 turister i 2019

61,397,000 turister i 2019

Ungarn registrerte ifølge Verdensbanken og Worlddata 61,397,000 turister i 2019, og omsatte for rundt 10,2 milliarder amerikanske dollar i reiselivssektoren. Dette tilsvarer 6,6 prosent av bruttonasjonalproduktet. Lake Palatinus er den største innsjøen i byen Esztergom, og har en populær badestrand. En av de mest populære badestedene i landet er Koros Torok Sandy Beach i byen Csongrad. Foto: Kaszás Tibor, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Legendarisk kafe for kultureliten

Legendarisk kafe for kultureliten

Central Café er en historisk aktiv kafé som ligger i Belváros-Lipótváros i Budapest. Central Cafe ble åpnet i 1887. Kafeen ble ansett som en av de mest avanserte i sin tid, og presenterte toppmoderne elektrisk belysning, ventilasjonssystemer og oppvarming. Kunstneren Robert Scholtz dekorerte taket og veggene. Med nærhet til Budapest universitetsbibliotek var stedet et møtepunkt for ungarske poeter, kunstnere, forskere og forfattere. Foto: Pratat, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Et av de største i Europa

Et av de største i Europa

Széchenyi spa er et spa-anlegg i Budapest, et av de største i Europa. Badet ligger i Budapests bypark. Den består av en bygning med tre større bassenger, et stort antall mindre bassenger, dampbad, badstuer og boder for massasje og andre behandlinger inne i bygningen. Planene om å bygge badekaret begynte i 1884 før verdensutstillingen i Budapest i 1886, og åpnet i 1913. Foto: Marc Ryckaert, Wikimedia Commons CC BY 3.0 2

Har renovert for 100 millioner pund

Har renovert for 100 millioner pund

Budapest har flere historiske spesielle hoteller. Corinthia Hotel Budapest på Elizabeth Boulevard i Budapest, er et historisk luksushotell. Det åpnet i 1896 som Grand Royal Hotel. Den ungarske komponisten Béla Bartók var ofte dirigent på konserter på hotellet. Hotellet er nå totalrenovert for 100 millioner pund, det største hotelloppussingsprosjektet i ungarsk historie. Foto: Søren Bredlund Caspersen, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Særpreget og historisk luksushotell

Særpreget og historisk luksushotell

Historiske Gresham Palace i Budapest er nå et et luksushotell i jugendstilarkitektur som ble fullført i 1906, den gang som kontor og bygård. Palasset er oppkalt etter den engelske finansmannen Thomas Gresham fra 1500-tallet, grunnlegger av Royal Exchange i London. Etter en totalrenovering i 2004 , åpnet det som et luksushotell med 179 rom under navnet Four Seasons Gresham Palace Hotel. Foto: xorge, Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Kjent og ærverdig hotell

Kjent og ærverdig hotell

Hotel Gellért er et kjent og ærverdig hotell i Budapest. Hotellet ble bygd på Buda-siden av elven Donau mellom 1916 og 1918 i art nouveau-stil. Hotellet ligger under Gellérthøyden som i flere hundre år har vært kjent for sine helsebringende vannkilder. En rekke filmselskap har brukt hotellet som lokalisering for filming. Foto: Andrew Bossi, Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5

bottom of page