top of page
kaylee-garrett-GaprWyIw66o-unsplash.jpg

Illustrasjonsfoto: Kaylee GarrettUnsplash

Tre prosent av feriene går til treningsreiser 

Tema

Interessen for å trening og mosjon har økt de siste 15 årene. Blant den norske befolkningen i alderen 16-79 år oppgir 64 prosent at de trener minst én gang per måned.

Paul Aage Hegvik

13.januar 2022

28 prosent utfører aldri noe de vil kalle trening eller mosjon i løpet av et år, mens sju prosent trener daglig. Dette viser Statistisk Sentrabyrås siste tall (2017) om trening og mosjon. Kvinner og menn er gjennomgående nesten like ivrige til å trene og mosjonere, selv om det er store forskjeller i hva de gjør når de skal svette ut. Yngre trener klart mer enn eldre, men de eldre ser ut til å bli sprekere. Høyt utdannete trener klart mest, og ser ut til å påvirke sine barn til å gjøre det samme. 

Ifølge tall fra 2018 utgjør private treningsreiser tre prosent av reisene i Norge. Dette viser Ticket  siste Kantar Sifo undersøkelse, i en pressemelding som er skrevet for reiseoperatøren av NTB Kommunikasjon. 

Fremgang for treningsreiser

- Mange viser en stor interesse for å reise utenlands på en treningsreise, men enn så lenge virker det som at det er et fåtall som faktisk planlegger og bestiller en treningsreise i år, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, og fortsetter: - Treningsreiser er absolutt en reiseform som er på fremgang, men enn så lenge velger nordmenn en avslappende sol- og badeferie når alt kommer til alt. Det vi derimot ser er at interessen for treningsfasiliteter på hotellet blir stadig mer viktig. Mange velger – enn så lenge - å bruke hotellets treningsrom eller treningstimer i ferien istedenfor en rendyrket treningsreise.

De største og mest kjente

Reiseoperatøren Apollo fokuserer mye på treningsreiser på sin nettside, og presenterer tilbudene som ulike tema. Gruppetrening, Yogareiser, sykkelferie, løpeferie, svømming, surefeskole og golfreiser er blant tilbudene. Apollo har for øvrig bygd et eget konsept for barn, Kids Sports Academy hvor barn får prøve en rekke aktiviteter. 

Kilroy tilbyr treningsreiser som Fitness Camp, der du dedikerer deg 100 prosent til treningen, eller opplegg der du kombinerer treningstimer med actionfylte aktiviteter. Treningen er tilpasset alle nivåer og du får både kostholdstips og treningsveiledning underveis. Ving satser også mye på treningsreiser. Utendørs, på stranden, i havet og på gresset med mange forskjellige treningsformer, og  alltid profesjonelle trenere med på reisene. Dette er noen av de største, sikre og kjente aktørene i markedet.

 

Spesialiserte

Du finner også en rekke selskaper som er spesialisert innen en rekke idrettsgrener og andre treningsaktiviteter. Som blant annet golf, ski, yoga og vandring. En av de som har vært etablert i mange år med skireiser er Alpereiser, som blant annet tilbyr turer til flere verdenskjente skidestinasjoner som Schladming, Val Gardena og Sölden. På sommerstid tilbyr selskapet blant annet vandreturer til Alpene.

Langley reiser, som er etablert med egne hoteller og har egen avdeling i Norge, er også en av selskapene som tilbyr skireiser, vandreturer, yogaturer og andre treningsreiser.

På det internasjonale markedet

Ønsker du en treningsreise til nye og ukjente destinasjoner med  internasjonale selskaper finnes det svært mange på markedet. Health & Fitness Travel er et kjent, internasjonal selskap med hovedkontor i London, som kan være verd å sjekke. Hos denne reiseoperatøren finner du spennende destinasjoner i ulike deler av verden, for eksempel til øystaten Saint Lucia i Karibien.

Sport Tours International er en annen stor og veletablert aktør som tilbyr sports- og treningsreiser. Og er du interessert i å delta i løp i ulike deler deler av verden? Byrået Go Running Tours som har hovedkontor i København arrangerer løp i alle verdensdeler.

 

Sjekk grundig

Men sørg for å gjøre et grundig forarbeid først for å sjekke som reiseoperatøren er seriøs og sikker. Sjekke gjerne anmeldelser på nettsider som for eksempel Trustpilot. sjekke sosiale medier, om selskapet presenterer navn og adresser, ledelse og annet. Finner du for eksempel bare gamle oppdateringer på en Facebook-side kan du sjekke ekstra om de er seriøs. Et godt råd å ta med er også å sjekke om operatøren/byrået er medlem av nasjonale/internasjonale bransjeorganisasjoner. Som for eksempel ABTA, en britisk reiseorganisasjon

Planlegger du treningsleir til utlandet?

jeffrey-f-lin-zs4Pahjo5ww-unsplash.jpg

Illustrasjonsfoto: Jeffrey F Lin, Unsplash

Interessen for treningsleirer i inn- og utland har økt det siste tiåret

Mange ulike idrettslag i Norge benytter seg av treningsleirer en gang i året for å bli bedre. Det er lett å sitte igjen med et inntrykk av at det nærmest er bare fotballklubber som drar på leir, men det er langt flere idrettsgrener. Og noe av det spesielle med fotballklubber er at lag i alle divisjonene drar til utlandet for å styrke treningen.

Noen av aktørene

Reisebyrået Escape  er en av de største på markedet i Norge som tilbyr treningsleirer. Det seriøse selskapet er blant annet samarbeidspartner med Norges Fotballforbund, og har reiser til La Manga i Spania som blant annet Rosenborg fotballklubb har brukt som treningssted. 

Arrangøren Vicit i Trondheim tilbyr treningsleirer til Kypros. Firmaet har arrangert turer for flere titalls klubber i alle aldersklasser. 

Dues Sportsreiser er også blant byråene som tilbyr treningsleirer.  Grimstad-selskapet har i snart 40 år arrangert reiser og treningsleir for idrettslag, organisasjoner, bedrifter og skoleklasser. 

 

Svenske arrangører

OLKA Sportsreiser, som har hovedkontor i Gøteborg, er også blant byråene som tilbyr treningsleirer med tilbud for fotball, friidrett, håndball og svømming. Selskapet kan skilte med gode anmeldelser. Et annet svensk reisebyrå som er godt etablert er Sport International AB.

Her er noen internasjonale reiseselskaper som tilbyr treningsleirer for idrett

TUI Sports

TUI Sports tilbyr treningsleirer og sportsferier for en rekke idretter, inkludert fotball, sykling, løping, golf og svømming. De tilbyr skreddersydde treningsopphold og fasiliteter over hele verden.

Globall Coach

Globall Coach er et selskap som spesialiserer seg på fotballtreningsleirer og arrangementer for lag og enkeltpersoner. De tilbyr alt fra treningsøkter på profesjonelle anlegg til turneringer og kamper mot lokale lag.

 

Sportilia

Sportilia tilbyr treningsleirer og sportsaktiviteter i Italia, spesielt innen fotball, tennis, svømming og sykling. De har fasiliteter og treningsleirer som passer for lag på alle nivåer.

Sports Traveler

Sports Traveler tilbyr sportsreiser og treningsleirer over hele verden, inkludert arrangementer som fotballkamper, golfturneringer, maratonløp og andre idrettsbegivenheter.

Inspiresport

Inspiresport er et britisk selskap som spesialiserer seg på å tilby treningsleirer og sportsarrangementer for skolegrupper og ungdomslag. De tilbyr turer til destinasjoner over hele verden for en rekke idretter, inkludert fotball, rugby, hockey og cricket.

 

Sportvac Voyages

Sportvac Voyages er et reiseselskap basert i Frankrike som tilbyr treningsleirer og sportsreiser for en rekke idretter, inkludert fotball, basketball, håndball, svømming og volleyball.

Equipo Tours

Equipo Tours tilbyr treningsleirer og sportsarrangementer spesielt rettet mot fotballklubber og lag. De tilbyr skreddersydde treningsopphold på profesjonelle treningsanlegg over hele verden.

Sport Contact

Sport Contact tilbyr et bredt utvalg av treningsleirer og sportsarrangementer for en rekke idretter, inkludert fotball, basketball, tennis, svømming og mer. De tilbyr også skreddersydde reiseruter basert på lagets behov og preferanser.

 

Sports Tours International

Sports Tours International spesialiserer seg på arrangementer innen løping, sykling og triatlon, og tilbyr treningsleirer og sportsreiser over hele verden. De tilbyr også turer til store sportsarrangementer som maratonløp, sykkelritt og triatlonkonkurranser.

 

TrainAway

TrainAway tilbyr treningsleirer og sportsreiser spesielt rettet mot fitness-entusiaster og idrettsutøvere. De tilbyr tilgang til treningsfasiliteter over hele verden, slik at reisende kan fortsette treningen sin mens de er på farten.

ProActive Sports

ProActive Sports er et selskap som spesialiserer seg på å tilby treningsleirer og sportsarrangementer for fotball, rugby, basketball og andre idretter. De tilbyr skreddersydde treningsopphold med fokus på utvikling og prestasjon.

Just Sport Travel

Just Sport Travel tilbyr treningsleirer og sportsreiser for en rekke idretter, inkludert fotball, cricket, tennis, golf og rugby. De tilbyr også turer til store sportsarrangementer og idrettsbegivenheter over hele verden.

Det er viktig å undersøke hvert selskap nøye for å sikre at de tilbyr det du leter etter, og at de har et godt rykte for kvalitet og pålitelighet når det gjelder organisering av treningsleirer og sportsreiser.

bottom of page