top of page

Har kåret 30 av de kuleste gatene i verden

Nyhet

– Det er kult på alle måter du kunne forvente - episke restauranter, skjulte barer, live musikksteder og boutique-butikker.

Paul Aage Hegvik

15. april 2024

        ettstedet Timeout er kjent for sine mange kåringer, de fleste av dem knyttet opp mot spennende steder å besøke.   

«Å krysse av de viktigste turistattraksjonene på en byferie er bra, men det er først når du tar av ned en sidegate eller snubler over en grønn aveny at du virkelig får et glimt av en bys sanne karakter. Gater er hjertet av det lokale livet; det er der samfunn kommer sammen, der nye lokale bedrifter blir faste favoritter og der byboere drar ut, henger og har det moro. Så hva er verdens kuleste gater å rusle langs akkurat nå? For å finne svaret, kontaktet vi vårt globale team av lokale ekspertredaktører og bidragsytere, som hver argumenterte for den kuleste gaten i deres by.» Sånn innleder nettstedet presentasjonen av årets kuleste gater i verden.

Vinneren i 20024 er High Street i Melbourne.–Det er kult på alle måter du kunne forvente - episke restauranter, skjulte barer, live musikksteder og boutique-butikker. Men det er også en varm følelse av fellesskapsånd som gjør at alle føler seg velkommen. Det er et sted der folk ønsker å tilbringe tiden sin, og etter vår mening blir det ikke mye kulere enn det, sier Leah Glynn, redaktør for Time Out Melbourne, i en kommentar til nettstedet Travel + Leisure.

N

High Street i Melbourne er en livlig og mangfoldig gate som strekker seg gjennom flere bydeler og gir et spennende innblikk i byens pulserende atmosfære. Med en blanding av butikker, kafeer, restauranter og kulturelle attraksjoner er High Street en magnet for både lokalbefolkningen og besøkende.

Denne historiske gaten har en rik arv og er kjent for sitt mangfoldige utvalg av shoppingmuligheter. Her finner du alt fra trendy motebutikker til quirky vintagebutikker og lokale håndverksmarkeder. High Street er også hjemmet til en rekke kunstgallerier og uavhengige teatre som gir et innblikk i Melbournes blomstrende kunstscene.

I tillegg til shopping og kulturtilbud, er High Street kjent for sitt pulserende natteliv. Gaten er fylt med en rekke barer, puber og nattklubber hvor besøkende kan nyte alt fra live musikk til DJ-sets og innovative cocktailer.

image.webp

Ikonisk og historisk

Nummer to på listen er Hollywood Road i Hong Kong, en ikonisk og historisk gate som har vært sentrum for kunst, kultur og historie i byen i flere århundrer. Den strekker seg gjennom sentrale deler av Hong Kong Island. Historisk sett har Hollywood Road vært kjent for sine antikvitetsbutikker og kunstgallerier. Det er et sted der tradisjon møter modernitet, med gamle koloniale bygninger side om side med moderne kunstgallerier og trendy kafeer.

Én av de mest kjente attraksjonene langs Hollywood Road er Man Mo-tempelet, et tradisjonelt kinesisk tempel dedikert til de kinesiske gudene for litteratur (Man) og krig (Mo). Tempelet ble bygget på midten av 1800-tallet.

I tillegg til antikvitetsbutikker og kunstgallerier, har Hollywood Road også et livlig natteliv med trendy barer og restauranter som tiltrekker seg lokalbefolkningen så vel som turister. Det er også hjemmet til flere årlige festivaler og arrangementer, inkludert kunstmesser og matfestivaler.

Bohemsk atmosfære i Texas
Pallplass som numme ble det også på East Eleventh i Austin i Texas i USA, en pulserende gate som speiler byens unike sjarm og kreativitet. Med et eklektisk utvalg av kafeer, kunstgallerier, live musikksteder og lokale butikker, er East Eleventh en magnet for både lokalbefolkningen og besøkende.

Denne delen av Austin er kjent for sin bohemske atmosfære og sin sterke følelse av fellesskap. Her finner du alt fra trendy kaffebarer og innovative restauranter til små kunstnerdrevne butikker og alternative musikkscener.

East Eleventh er også vert for flere årlige arrangementer og festivaler som feirer byens kultur og kreativitet. Gaten tiltrekker seg kunstnere, musikere, gründere og kulturinteresserte fra alle hjørner av byen, og skaper en dynamisk og levende atmosfære.

Her kan du se hele listen

bottom of page