top of page

Surfere fikk føle ordførerens vrede

Nyhet

Kalte turistene «anmassende imbesiler som gjør narr av byen»

Paul Aage Hegvik

22.august 2022

Et par turister ble bøtelagt denne uken for å ha kjørt motordrevne surfebrett nedover Canal Grande i Venezia. Videoer av de to personene som surfer mellom båter og vannbusser på Canal Grande utløste raseri etter å ha blitt lagt ut på nettet. Venezias ordfører Luigi Brugnaro kalte turistene «anmassende imbesiler som gjør narr av byen», tvitret 17.august en video av hendelsen og tilbød å betale for middag til alle som oppdager dem.

1 500 euro i bot
En politietterforskning er satt i gang etter hendelsen. Siden den gang har ordførerens kontor uttalt til The Associated Press at de to surferne er identifisert og bøtelagt 1500 euro hver for å sette sikkerheten til navigeringen langs kanalen i fare. Surfebrettene som er verdt rundt 25 000 euro er ifølge den italienske avisa Il Gazettini også konfiskert, i tillegg til at det vil bli opprettet straffesak for at de angivelig har ødelagt byens renommé og omdømme. De er også utvist fra byen.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang gjester har blitt bøtelagt i et turistområde i Italia. I 2020 ble for eksempel en turist bøtelagt 1 200 dollar etter å ha stjålet sand fra øya Sardinia. Og i 2019 meldte The Associated Press at to tyske turister ble bøtelagt i Venezia for å lage kaffe på den 430 år gamle Rialtobroen, den eldste broen som krysser Grand Canal.

52267904217_10d67b2b15_k.jpg

Langs Canal Grande ligger flere av Venezias fineste palasser, som opp gjennom årene har huset byens finere familier og slekter. Foto: Luigi RosaFlickr CC BY-SA 2.0

Verdensarven Venezia
Canal Grande er den bredeste kanalen som går gjennom Venezia, en hovedtrafikkåre i en by hvor trafikken går med båt. Kanalen er mellom 30 og 70 meter bred, opp til fem meter dyp og nesten fire kilometer lang. Byen ble utnevnt som verdensarv i 1987. Venezia ble grunnlagt på 500-tallet og spredt over 118 små øyer, og ble en stor maritim makt på 900-tallet. Hele byen beskrives som et ekstraordinært arkitektonisk mesterverk der selv den minste bygningen inneholder verk av noen av verdens største kunstnere som Giorgione, Titian, Tintoretto, Veronese og andre.

bottom of page