top of page
mukiibi-john-elijah-20UlIG8Z8Gs-unsplash.jpg

Illustrasjonsfoto: Mukiibi John ElijahUnsplash

Drømmer du om å reise Jorden rundt?

Tema

Her er noen aktører som tilbyr reiser jorden rundt.

En Jorden rundt-reise  med fly kan være rimeligere enn å reise på separate turer fordelt på flere år. I løpet av en måned har du mulig mulighet til å besøke flere kontinenter til en pris som er rimeligere enn de fleste tror. Men, det fordrer selvfølgelig for de fleste at det må lages en spareplan.

Etablert i Norge

Kilroy og Sta Travel er blant de største og mest kjente aktørene i Norge som er spesialisert på  Jorden rundt-tilbud. Kilroy kan for eksempel tilby en reise til seks land, - Oslo, Bangkok, Singapore, Cairns, Melbourne, Auckland, Fiji og Los Angeles for 1,750 Euro. En annen tur til ni ulike, - Oslo, Dehli, Singapore, Bali, Jakarta, Sydney, Auckland, Christchurch, Melbourne, Santiago, La Paz, Lima og Miami selges for 3,339 EURO.

Sta Travel har for eksempel et tilbud som heter Crazy cheap hvor du kan reise strekningen Oslo – Dubai – Male (Maldivene) – Colombo – Singapore – Brisbane // Sydney – Auckland – Buenos Aires // Rio de Janeiro – Oslo. Prisen (august 2019)  er 13.700 kroner.

Flyselskapsallianser

Flyselskapsallianser har lojalitetsprogrammer som gjør det også mulig å sette sammen en verdensomspennende tur/retur billett (engelsk forkortet med RTW-tickets - round the world). Det er sju nevneverdige allianser i verden, tre av dem er store. Dette er Star Alliance, One World og Skyteam (World Journey). De fleste alliansene begrenser reisen til ett år, og du må også starte og avslutte turen i det samme landet. Forskjellene mellom de ulike alliansene er at noen gir deg et tak på antall stopp, mens andre har begrensninger på hvor langt du kan fly. Det er også noen som krever at du følger en kontinuerlig retning, og gir deg mulighet til å krysse Stillehavet og Atlanterhavet en gang. Dette må legges inn i din reiseplan. Den laveste prisen baseres på lengden du fly, flyr du langt blir det dyrere. Når du bestiller en Jorden rundt-reise er det vanlig å gjøre dette i god tid før turen. De fleste RTW-billetter er derfor fleksible og lar deg endre reisen gratis, mens andre krever et gebyr, vanligvis 125 dollar.

Mange aktører

En av sidene du kan bruke for å sette sammen din egen reise er tredjeparts nettsteder som Airtreks og Flight Centre. Med Airtreks kan du legge inn en reise i en kronologisk rekkefølge. Du kan legge inn opp til 25 ulike destinasjoner i planen. Sender du inn en forespørsel vil du få et tilbud basert på din reiseplan. Airtreks er anerkjent og kan skilte med gode anmeldelser. 

Noe av det positive med tredjeparts nettsteder er at de setter sammen individuelle flybilletter basert på de rimeligste som er å oppdrive. Selskaper som dette er samtidig mer fleksible enn flyselskapsalliansene. 

 

 

Du kan også ta direkte kontakt med ulike flyselskap som har destinasjoner i hele verden, og be om et tilbud. Å bruke ett selskap kan gjøre reisen enklere hvis det oppstår noe uforutsett.

                         

Reisebyra og flysøkemotor

Utover dette kan mange reiseoperatører og reisebyrå gi deg et tilbud.

Du kan selvfølgelig også bygge din egen tur med vanlige søkemotorer for flyreiser. Dette er selvfølgelig tidkrevende, men er du innstilt på å bruke masse tid kan du bygge en tur som er svært billig. Hvis du bestiller på denne måten, har du ingen restriksjoner å forholde deg til. Det viktigste når en lager sin egen tur på denne måten med separate billetter er at en må passe på å ha god tid mellom flyavgangene. Mister du ett fly kan du risikere at store deler av turen rakner, fordi flyselskapene ikke er forpliktet til å gi deg ny flybillett med en annen avgang hvis du bestiller separate billetter. Dette rådet er også viktig når du bruker tredjeparts nettsteder som Airtreks og Flight Centre, at du sjekker tidsintervallet på reiseplanen sånn at du har god tid.

1234.jpg

Med reiseselskapet Airtreks kan du legge inn opp til 25 destinasjoner i din reiseplan. I denne planen har vi lagt inn 13 ulike destinasjoner, og fikk opp en foreløpig estimering av pris mellom 8652 dollar til 8972 dollar. Skjermdump

Noen råd før din reise?

guilherme-stecanella-_dH-oQF9w-Y-unsplas

Illustrasjonsfoto: Guilherme Stecanella, Unsplash

Her er en liten huskeliste som kan sjekkes før du starter drømmereise jorden rundt.


Planlegging
Å bestille Jorden rundt-reiser (RTW-billetter) er tidkrevende. Det er derfor viktig at du setter av godt med tid til planlegging og innhenting av kunnskap om det å reise rundt i hele verden. Bruk også god tid på å sette deg inn i hvordan bestillingssystemene til de ulike alliansene fungerer.

Bestill i god tid
Bestill billetten din minst fire til seks måneder før avreise for å få den beste prisen.
 

Sjekk hvor du må ha visum
Sjekk om du trenger visum for å reise til enkelte land. Her er Utenriksdepartementets oversikt over hvor du kan reise visumfritt.
 

Gratis endring av billetter - ubegrenset antall stopp
Alliansen Great Escapade (Air New Zealand, Singapore Airlines og Virgin Atlantic) er en av flere  som tilbyr gratis endring av flybillettene. Alliansen gir deg ubegrenset antall stopp. 

Prisdifferanser
Når du sjekker prisene med søkeverktøyet hos de ulike alliansene kan du teste ulike datoer for å finne den billigste prisen. Det er som regel ikke så store prisdifferanser gjennom årstidene, men det kan være greit å sjekke.

Start/avslutte reisen
Når du sjekker prisene hos de ulike alliansene. som for eksempel Star Alliance, One World og Skyteam (World Journey), kreves det som regel at du må starte og avslutte reisen på samme sted. Det er derfor viktig at du vurderer hvor du skal starte/avslutte, fordi prisdifferansene kan være store. Det kan være at du spare flere tusen kroner på å starte/avslutte fra et annet sted enn din nærmeste flyplass. Velger du for eksempel Frankfurt som start og slutt, kan du søke separat etter billigbillett til denne byen.

Mellomlandinger kan bli dyrere
Hvis du skal bruke en av flyselskapsalliansene anbefales det å planlegge sånn at du ikke trenger mellomlandinger for å komme deg til en bestemt destinasjon hvor du ønsker å oppholde deg i noen dager eller lengre tid. Dette kan være fordyrende.

Planlegg med Numbeo
Når du lager et budsjett for reisen er det viktig at du beregner et større forbruk i industrialiserte land som for eksempel vestlige deler av Europa, USA, Canada, Australia, New Zealand og Japan. Ditt dagsbudsjett er avhengig av hvordan du ønsker å bo, om du vil spise på restauranter hver dag eller kombinere reisen med å lage maten selv noen dager. For å få¨et forhold til ditt forbruk og budsjett anbefales det å bruke nettstedet Numbeo, hvor du kan sjekke kostnadene i nesten alle land i verden. For å få kontroll på kostnadene er det alltid best å bestille overnatting før du starter reisen. Dette vil også spare deg for mye stress. Hvis du planlegger å reise i flere måneder, samtidig med at du har god tid på hver enkelt destinasjon, kan du ordne overnatting når du kommer fram. Men bestill gjerne overnatting for de første dagene, sånn at du har mulighet til å orientere deg om mulighetene når du ankommer.

Budsjettdisiplin
Til slutt; Det viktigste er at du forholder deg strengt til budsjettet! Hvis du ikke gjøre det kan det ende opp med at du må reise heim før du ønsker!

 

bottom of page