top of page
Belmond-Hotel-Das-Cataratas-with-Iguaza-Falls.jpg

Hotel das Cataratas, beliggende i Foz do Iguaçu, Brasil, er et eksklusivt luksushotell som grenser direkte til den fantastiske Iguaçu nasjonalparken. Foto: andbeyond.com

Historiske hoteller i alle verdenshjørner

Destinasjoner

Noen hoteller rundt omkring i verden er er verdt et besøk ene og alene på grunn av historien, en reise tilbake i tid. 

Paul Aage Hegvik

21.mars 2024

Å bo på et historisk hotell er som å ta en reise tilbake i tid, hvor eleganse og sjarm kombineres med rike historier og en følelse av tidløs luksus. Mange ikoniske eiendommer har vært vitner til århundrer med begivenheter, har vært vertskap for kongelige, kunstnere og verdensledere, og fortsetter å fascinere gjester med sin blendende arkitektur og uovertruffen gjestfrihet. Hotellene er ikke bare steder å bo, de er et reisemål i seg selv, hvor fortiden smelter sammen med nåtiden, og hver opplevelse er en reise tilbake i tid.

Mange hoteller knyttes blant annet opp mot mat og drikke de er kjent for. Som Raffles Hotel i Singapore med sin cocktail Singapore Sling, Waldorf-salaten til Waldorf Hotel i New York og Sacher Torte fra Hotel Sacher i Wien. Andre hoteller forbindes med spesielle filmscener. Som filmen «The Tourist» med  Angelina Jolie og  Johnny Depp som var lokalisert til Hotel Danieli i Venezia, eller filmingen «Alene hjemme 2, Forlatt i New York» som forgikk på Plaza Hotel i New York.

Her er noen av de historiske hotellene rundt omkring i verden:

106779100.jpg

Ritz London: Et velrenommert hotell i Mayfair, London, med en historie som strekker seg tilbake til 1906. Det tiltrekker seg gjester med sin elegante atmosfære og førsteklasses service. Foto: Booking.com

Ritz Hotel London

London, England

Ritz Hotel London er et ikonisk femstjerners hotell som ligger i hjertet av London, ved 150 Piccadilly. Hotellet ble åpnet den 24. mai 1906 av den sveitsiskfødte hotelmagnaten César Ritz, åtte år etter at han etablerte Hôtel Ritz Paris. Arkitekturen og et overdådig interiør har gjort Ritz til et spesielt landemerke i London.

Hotellet har blant annet vært vertskap for mange kongelige besøk opp gjennom årene. Dronning Elizabeth II og prins Philip holdt sin bryllupsfrokost der i 1947. Også andre medlemmer av kongefamilien, inkludert prins Charles og prinsesse Diana, har deltatt i arrangementer på hotellet.

Hotellet har også vært et populært tilholdssted for mange kjente personligheter fra hele verden, forfattere som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Sir Arthur Conan Doyle, samt Hollywood-stjerner som Charlie Chaplin og Audrey Hepburn.

 

Ritz Hotel London er kjent for sin tradisjonelle ettermiddagste i Palm Court. Denne seremonien, som startet på begynnelsen av 1900-tallet, har blitt en ikonisk del av hotellets tilbud og tiltrekker seg gjester fra hele verden som ønsker å oppleve denne klassiske britiske tradisjonen. 

I januar 1936 ble den østerrikske komikeren Vic Oliver ansatt som en av underholderne på hotellet i to uker, mens Cyril Fletcher dukket opp i showet året etter i en hel måned. BBC begynte å kringkaste direkte fra restauranten på hotellet, med pianisten Billy Milton og andre artister. Det var gjennom disse sendingene at Irving Berlin-sangen «Puttin' On the Ritz» økte i popularitet, fremført av Joe Kayes danseband.

Ritz Hotel London har også gjort seg bemerket gjennom filmer, bøker og musikk. Ritz nevnes i flere av Agatha Christies historier som både Ritz og Blitz Hotel.

Selv gjennom verdenskriger, økonomiske kriser og sosiale endringer har Ritz Hotel London opprettholdt sin status som et symbol på overdådig luksus og uovertruffen service.

The Plaza Hotel

New York City, USA

Plaza Hotel i New York City har en historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av det 20. århundre og er et ikonisk landemerke i byen. 

Plaza Hotel ble opprinnelig bygget av den berømte arkitekten Henry J. Hardenbergh og åpnet dørene for gjester den 1. oktober 1907. Hotellet ble finansiert av en gruppe investorer ledet av Fred Sterry, Harry S. Black og Bernhard Beinecke.

I løpet av sine tidlige år var Plaza Hotel et tilholdssted for New Yorks sosiale og økonomiske elite. Det var vert for mange glitrende arrangementer, inkludert baller, banketter og mottakelser. Hotellet har hatt en imponerende liste over kjente gjester, inkludert kongelige, presidenter, filmstjerner og forretningsmoguler.

Plaza Hotel har også hatt en betydelig kulturell betydning. Det har dukket opp i en rekke filmer, TV-serier og bøker, og har dermed blitt et ikon i populærkulturen. Blant de mest kjente referansene er filmen «Home Alone 2: Lost in New York», der Plaza Hotel er en sentral del av handlingen.

 

Gjennom årene har Plaza Hotel gjennomgått flere restaureringer og moderniseringer for å opprettholde sin status som et femstjerners luksushotell. 

Negresco-by-night-1116x500.jpg

Hotel Negresco

Nice, Frankrike

Hotel Negresco er et luksushotell som ligger på Promenade des Anglais i Nice, Frankrike. Hotellet ble bygget av den rumenske forretningsmannen Henri Negresco og åpnet sine dører for første gang i 1913. Stedet ble et symbol på luksus og eleganse på den franske rivieraen. Bygningen i seg selv er en imponerende blanding av neo-klassisk og Belle Époque-arkitektur, og den har vært et landemerke i Nice i over et århundre.

I løpet av årene har hotellet vært vertskap for en rekke berømte gjester, - konger, dronninger, presidenter, filmskuespillere og kjente forfattere. Blant annet finner man kjente navn som Salvador Dalí, Charlie Chaplin, Louis Armstrong og Elton John.

 

Under andre verdenskrig ble Hotel Negresco rekvirert av tyske okkupasjonsstyrker og fungerte som et hovedkvarter for tyske offiserer. 

Etter krigen ble Hotel Negresco restaurert til sin tidligere prakt og fortsatte å være et av de mest prestisjefylte hotellene i Europa. Det har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene, men har alltid beholdt sin særegne stil og atmosfære.

103705059.jpg

The Taj Mahal Palace, Mumbai

Mumbai, India

The Taj Mahal Palace er et luksushotell som ligger i Mumbai, India, ved bredden av Arabiahavet. Hotellet har en stolt historie som strekker seg over mer enn et århundre. Hotellet ble opprinnelig bygget av Jamsetji Tata, en fremtredende indisk forretningsmann og grunnleggeren av Tata Group, en av Indias største konglomerater. Byggingen startet i 1898, og hotellet ble endelig åpnet for gjester i desember 1903. Det var en av de første bygningene i Mumbai som ble elektrifisert, og det var også utstyrt med moderne fasiliteter som heiser og sentralvarme.

The Taj Mahal Palace ble designet av arkitekten Sitaram Khanderao Vaidya i en blanding av indisk, maurisk og britisk arkitektur.

 

Hotellet har vært vertskap for noen av de mest prominente gjestene fra hele verden, - kongelige, politikere, kjendiser og forretningsfolk.

 

I løpet av årene har hotellet gjennomgått flere utvidelser og moderniseringer for å holde tritt med tiden. I 1973 ble Taj Mahal Tower, en moderne bygning som ligger ved siden av det opprinnelige palasset, åpnet for å imøtekomme et økende antall gjester.

Under Indias uavhengighetskamp ble The Taj Mahal Palace et viktig samlingspunkt for sosiale og politiske aktivister. Det var et sted der planer ble lagt og møter ble holdt i kampen mot britisk kolonistyre.

En tragisk hendelse i historien til The Taj Mahal Palace var terrorangrepet i Mumbai i november 2008. Hotellet var et av målene for angriperne, og det ble rammet av brann og vold. Selv om hotellet ble alvorlig skadet, ble det gjenoppbygd og gjenåpnet etter hendelsen, og det ble et symbol på Mumbais motstandskraft og styrke. 175 mennesker ble drept under angrepet og 300 ble skadet.

Hotel_Del_Coronado_Drone_Picture_Turf_Lawn.jpg

Hotel del Coronado

Foto: Armandoartist, Wikipedia commons CC BY-SA 3.0

San Diego, California, USA

Hotel del Coronado, også kjent som «The Del», er et ikonisk hotell som ligger på Coronado Island utenfor kysten av San Diego, California. Hotellet har en lang og fascinerende historie som strekker seg over mer enn 130 år.

Hotel del Coronado ble åpnet den 28. februar 1888. Det ble raskt et populært reisemål for de rike og berømte, og har vært vertskap for flere presidenter, kongelige og Hollywood-stjerner opp gjennom årene. Den vakre viktorianske arkitekturen, den praktfulle beliggenheten ved Stillehavet og den legendariske gjestfriheten bidro til å gjøre hotellet til et ikon.

En av de mest kjente historiene knyttet til Hotel del Coronado er tilknytningen til forfatteren L. Frank Baum, som skrev deler av sin bok  «The Wonderful Wizard of Oz» mens han bodde på hotellet i 1904. Noen mener at hotellet kan ha inspirert settingen for Emerald City i boken.

Hotel del Coronado har vært et populært sted for filminnspillinger, og det har vært brukt som innspillingssted for flere kjente filmer og TV-programmer. Filmer som «The Flying Fleet, «Dive Bomber, Wicked, Wicked, The Stunt Man og ikke minst «Some Like It Hot» med Marilyn Monroe, Jack Lemmons og Tony Curtis i hovedrollene. En todelt episode av Baywatch ble også filmet på hotellet. 

Mange av de største stjernene var innom hotellet ofte gjennom årene, blant annet Bette Davis, Kirk Douglas, Humphrey Bogart, Katherine Hepburn, Clark Gable, Joan Crawford, Judy Garland, Olivia de Havilland og James Stewart.  Og en rekke amerikanske presidenter som Benjamin Harrison, William McKinley, William Howard Taft, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George HW Bush, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama. 

Hotellet er også kjent for sine mystiske dødsfall. I 1892 ble en ung kvinne ved navn Kate Morgan funnet død på hotellet under mystiske omstendigheter. Hennes død har vært gjenstand for spekulasjon og mystikk i over et århundre, og det er mange som tror at hennes ånd fremdeles vandrer på hotellet.

Hotellet har gjennomgått flere utvidelser og oppgraderinger opp gjennom årene, men har bevart sin karakteristiske sjarm og eleganse. 

Under første verdenskrig ble det brukt som et militært sykehus, og under andre verdenskrig ble det brukt som et treningssted for marinesoldater.

177109792.jpg

The Savoy

London, England

The Savoy Hotel beskrives som et av verdens mest prestisjefylte hoteller, og lokalisert ved bredden av Themsen i hjertet av London. Hotellets historie strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet, og har vært et symbol på luksus og eleganse gjennom århundrene.

Hotellet ble åpnet i 1889 av forretningsmannen Richard D'Oyly Carte, som også var kjent for å være teaterprodusent og impresario. Han ønsket å skape et hotell som skulle være det mest luksuriøse og moderne i London på den tiden.

The Savoy Hotel ble designet av den britiske arkitekten Thomas Edward Collcutt i en overdådig Belle Époque-stil, og det ble raskt et populært reisemål for den sosiale eliten, kongelige, politikere, forretningsfolk og kjendiser fra hele verden.

Hotellet var også et innovativt foretak på mange måter. Det var det første hotellet i Storbritannia som hadde elektriske lys i alle rom, samt den første lobbyen i London med elektriske heiser. Hotellet var også kjent for sin blendende luksus, utsøkte spisesteder og legendariske gjestfrihet.

Savoy Hotel har vært vertskap for flere kongelige besøk, inkludert dronning Elizabeth II og prinsesse Diana. Hotellet har også vært besøkt av en rekke kjente personligheter. Blant gjestene finner man navn som Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Winston Churchill og Claude Monet.

 

Savoy Hotel er kjent for å være opprnnelsen til flere kjente cocktailer, og «Savoy Cocktail Book» som ble utgitt i 1930. Baren på hotellet, American Bar, har vært en viktig møteplass for cocktailentusiaster i over et århundre.

Hotellet har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene for å opprettholde sin status som et av verdens ledende luksushoteller. Det ble kjøpt av Fairmont Hotels and Resorts i 2005 og gjenåpnet i 2010 etter en omfattende renovering.

490277822.jpg

Hotel Sacher

Wien, Østerrike

Hotel Sacher Wien er et legendarisk luksushotell som ligger i sentrum av Wien, Østerrike. Hotellet er opprinnelsesstedet til den berømte Sacher Torte, en sjokoladekake fylt med aprikos. 

Hotel Sacher ble grunnlagt i 1876 av Eduard Sacher, sønn av Franz Sacher, som var skaperen av den opprinnelige Sacher Torte. I begynnelsen av det 20. århundre ble Hotel Sacher en sentral del av Wiens kulturelle og sosiale liv. Hotellet var vertskap for mange berømte gjester, blant annet forfatteren Arthur Schnitzler, Keiser Franz Joseph, Kong Edward VIII, Wallis Simpson, Dronning Elizabeth II og Prins Philip, Prins Rainier III av Monaco, Grace Kelly, President John F. Kennedy. Og Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Leo Slezak, Plácido Domingo, José Carreras og Rudolf Nureyev på grunn av sin nærhet til operaen.

Den 31. mars 1969 holdt John Ono Lennon og Yoko Ono «Bagism»-pressekonferansen på Hotel Sacher. Bildet av de to i sengen i et laken ble ikonisk. «Bagism» forklares som en konseptuell kunstform og form for protest som ble popularisert av ekteparet på 1960-tallet. 

Under første verdenskrig ble Hotel Sacher brukt som et militært sykehus, og under andre verdenskrig ble det delvis ødelagt av bombing. Etter krigen ble det imidlertid restaurert til sin tidligere prakt og fortsatte å være et av Wiens mest eksklusive hoteller.

I dag er Hotel Sacher Wien et symbol på luksus og eleganse i den østerrikske hovedstaden. Det har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene, men har alltid beholdt sin karakteristiske stil og sjarm.

I tillegg til å være et førsteklasses hotell, er Hotel Sacher også kjent for sin fantastiske restaurant, kafé og konditori, der gjester kan nyte den berømte kaken Sacher Torte og andre delikatesser.

8723574019faec668756869bdeeae5be.webp

Waldorf Astoria New York

New York city, USA

Waldorf Astoria New York er et ikonisk luksushotell som ligger på Park Avenue i Manhattan, New York City. 

Hotellet ble opprinnelig åpnet som to separate hoteller: Waldorf Hotel og Astoria Hotel. Waldorf Hotel ble åpnet i 1893 av William Waldorf Astor, en velstående amerikansk forretningsmann og politiker. I 1897 åpnet Astoria Hotel rett ved siden av, grunnlagt av William Waldorf Astors kusine, John Jacob Astor IV.

I 1897 ble de to hotellene slått sammen til det som ble kjent som Waldorf-Astoria Hotel. Den opprinnelige bygningen ble revet i 1929 for å gi plass til Empire State Building, og hotellet ble deretter flyttet til sin nåværende beliggenhet på Park Avenue og 50th Street.

 

Hotellet har vært vertskap for presidenter, kongelige, filmstjerner, forfattere og andre kjente personligheter fra hele verden. Blant gjestene finner man navn som Marilyn Monroe, Frank Sinatra, og prinsesse Diana. Og den kjente eksentriske milliardæren Howard Hughes leide hele øverste etasje av hotellet i flere år.

 

Waldorf salat, en «verdenskjent» populær salat laget med eple, selleri, valnøtter og majonesdressing, ble angivelig oppfunnet på Waldorf Astoria New York tidlig på 1900-tallet. 

Det er for øvrig motstridende beretninger om opprinnelsen til Eggs Benedict.

Delmonico's i Lower Manhattan sier på menyen sin at «Eggs Benedict ble først skapt i våre ovner i 1860.» En av dets tidligere kokker, Charles Ranhofer, publiserte også oppskriften på Eggs à la Benedick i 1894. Det sies også at den berømte retten Eggs Benedict ble skapt på Waldorf Astoria New York. Historien forteller at en gjest ba om en spesiell frokostrett, og kokkene improviserte denne nå kjente retten. I et intervju som ble gjengitt i «Talk of the Town»-spalten i The New Yorker i 1942, året før han døde, sa Lemuel Benedict, en pensjonert aksjemegler fra Wall Street, at han i 1894 vandret inn på Waldorf Hotel og, i håp om å finne en kur for morgendagens hangover, bestilte ristet brød, posjerte egg, sprø bacon, og en skje hollandaisesaus. Oscar Tschirky, maître d'hôtel, var så imponert over retten at han satte den på frokost- og lunsjmenyene, men byttet ut skinke med bacon og en ristet English muffin for brødet.

I 1927 ble den første nasjonale radiotransmisjonen i USA sendt fra Waldorf Astoria. Dette var en banebrytende hendelse som markerte begynnelsen på en ny æra for massekommunikasjon.

Hotellet har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene. I 2017 ble det imidlertid annonsert at hotellet skulle stenge for en omfattende renovering og ombygging til luksusleiligheter.

I løpet av renoveringsperioden har Waldorf Astoria New York midlertidig stengt, og det forventes å gjenåpne i løpet av de kommende årene med en kombinasjon av hotellrom og private boliger.

hkcompany profile.png

Peninsula Hong Kong

Hong Kong

The Peninsula Hong Kong, også kjent som «The Pen», er et luksushotell som ligger i Tsim Sha Tsui-området på Kowloon-siden av Hongkong. 

The Peninsula Hong Kong ble åpnet i desember 1928 av de britiske forretningsmennene Sir Ellis Kadoorie og Sir Elly Kadoorie. Hotellet ble bygget med et mål om å være det mest luksuriøse og moderne hotellet i Asia på den tiden, og det ble raskt et symbol på eleganse og raffinement.

Hotellet ble designet i en blendende kolonistil av arkitekten Arnold A. Bodley, og det var utstyrt med de nyeste fasilitetene og teknologiene på den tiden, inkludert luftkondisjonering, sentralvarme og private badekar på hvert rom. The Peninsula var også det første hotellet i Hongkong som tilbød radioer på gjesterommene.

Hotellet er også kjent for sine mange Rolls Royce-biler, - 14 Rolls-Royce Extended Wheelbase Phantoms og én vintage 1934 Rolls-Royce Phantom II, og har med dette rekorden for den største enkeltbestillingen av biler som noen gang er plassert hos Rolls-Royce.

Hotellet er også kjent for at de har 36 ansatte som har jobbet der i over 30 år, og over 108 ansatte i over 20 år.

I løpet av årene har The Peninsula Hong Kong vært vert for mange kjente gjester, inkludert kongelige, politikere, kjendiser og forretningsfolk fra hele verden. Hotellet har også vært stedet for flere historiske begivenheter, blant annet signeringen av overleveringen av Japan i 1945 etter andre verdenskrig.

The Peninsula har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene, og utvidet med flere restauranter, barer, spa og andre fasiliteter.

2-four-seasons-danieli002.jpg

Hotel Danieli

Venezia, Italia

Hotel Danieli er et luksushotell som ligger i Venezia, Italia, nær Markusplassen og Grand Canal. 

Hotel Danieli er faktisk en sammenslåing av tre separate palasser: Palazzo Dandolo fra det 14. århundre, Palazzo Casa Nuova fra det 17. århundre og Palazzo Danieli Excelsior fra det 19. århundre. Disse palassene ble slått sammen til et hotell på begynnelsen av 1900-tallet.

Det opprinnelige Palazzo Dandolo var hjemmet til den adelige Dandolo-familien, og det var her som hotellet fikk sitt navn fra. Senere ble det kjøpt av Danieli-familien, som drev det som et vertshus. Hotellet ble populært blant kunstnere, forfattere og kulturelle eliter på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

I 1948 ble Hotel Danieli kjøpt av Società Suisse Grand Hotels, og gjennomgikk en omfattende renovering. 

Hotel Danieli har vært vertskap for mange kjente gjester opp gjennom årene, både kongelige, politikere, filmstjerner og kjente forfattere. Hotellet har også vært brukt som innspillingssted for flere filmer, blant «The Tourist» med Angelina Jolie og Johnny Depp.

Og ikke minst James Bond-filmene «From Russia with love» (1963) og «Moonraker». Etter at jobben er gjort i «From Russia With Love», sjekker Bond (Sean Connery) og Tatiana (Daniela Bianchi) inn på Hotel Danieli for å slappe av. Filmingen til «Moonraker» fant sted inne i de mest prestisjefylte rommene, Doge Dandolo Royal Suite, og på balkongene. Vi fikk tilgang til å se det vakre interiøret og overse lagunaen slik Dr. Goodhead gjorde i filmen. 

Four Seasons Hotels and Resorts skal overta ledelsen av hotellet i 2025 etter en omfattende renovering.

6024-78-773x580.jpg

Fairmont Le Château Frontenac

Quebec City, Canada

Fairmont Le Château Frontenac er et hotell som ligger i Québec City, Canada, beskrives som et av verdens mest fotograferte hoteller og er en av de mest bemerkelsesverdige landemerkene i byen.

Byggingen av Le Château Frontenac begynte i 1892 av Canadian Pacific Railway, som ønsket å bygge en luksuriøs destinasjon for reisende langs jernbanen. Hotellet ble designet av den amerikanske arkitekten Bruce Price og ble offisielt åpnet 1893. Hotellet ble umiddelbart en suksess og trakk til seg prominente gjester fra hele verden, både kongelige, politikere, filmstjerner og forfattere. Blant annet kong George VI, dronning Elizabeth av Storbritannia, prinsesse Grace av Monaco, Marilyn Monroe og Alfred Hitchcock. 

Fairmont Le Château Frontenac er også kjent for sine spøkelseshistorier. Det sies at ånden til Louis de Buade, greve av Frontenac, en tidligere guvernør i New France, vandrer gjennom gangene på hotellet. Det har også vært rapporter om andre overnaturlige opplevelser av gjester og ansatte.

Hotellet har for øvrig blitt brukt som innspillingssted for flere filmer og TV-programmer, blant annet Alfred Hitchcocks film «I Confess» fra 1953 og TV-serien «The Crown». Den storslåtte arkitekturen og atmosfæren på hotellet har gjort det til et populært valg for filmskapere.

Le Château Frontenac har gjennomgått flere utvidelser og renoveringer opp gjennom årene.

 

Hotellet ble brukt som hovedkvarter for allierte styrker under konferansen i Québec i 1943, der viktige beslutninger ble tatt angående strategien for å bekjempe aksemaktene.

490830283.jpg

The Waldorf Astoria Shanghai on the Bund

Shanghai, Kina

The Waldorf Astoria Shanghai on the Bund er et prestisjefylt luksushotell som ligger i Shanghai, Kina, ved siden av elvebredden Bund-området. Hotellet har en fascinerende historie som kombinerer det klassiske elegante Waldorf Astoria-merket med den moderne pulsen i Shanghai.

Hotellet ble åpnet i 2010 og er en del av den velkjente Hilton-kjeden.

 

Bygningen som huser hotellet er et viktig historisk landemerke i seg selv. Bygningen, kjent som The Shanghai Club, ble opprinnelig bygget i 1861 og var et eksklusivt medlemsklubbhus for britiske bosatte og handelsmenn i Shanghai.  The Shanghai Club var et viktig samlingspunkt for den britiske samfunnet i Shanghai. Bygningen ble også brukt til forretningsformål og handel, og det var et symbolsk sted for britisk innflytelse og makt i regionen. På 1940-tallet ble Shanghai Club stengt på grunn av politiske og sosiale omveltninger i Kina.

I 2009 ble bygningen omfattende restaurert og omgjort til det luksuriøse Waldorf Astoria-hotellet som det er i dag. 

398488153.jpg

The Imperial Hotel

Tokyo, Japan

The Imperial Hotel i Tokyo i Japan ble opprinnelig åpnet i 1890, etter å ha blitt designet av den amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright. Det var et imponerende byggverk som kombinerte vestlige og japanske arkitektoniske elementer. Hotellet ble betraktet som et mesterverk i arkitekturen og ble et landemerke i Tokyo.

I løpet av årene gjennomgikk Imperial Hotel Tokyo flere ombygginger og renoveringer, delvis på grunn av skader fra jordskjelv og andre naturkatastrofer. En av de mest kjente renoveringene skjedde på begynnelsen av 1920-tallet, da hotellet ble flyttet til sin nåværende beliggenhet for å gjøre plass til utvidelsen av Tokyos jernbanenettverk.

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente gjester, inkludert kongelige, politikere, forretningsfolk og kjendiser fra hele verden.  Blant gjestene har vært Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, og flere keisere og medlemmer av den japanske kongefamilien.

426580444.jpg

The Brown Palace Hotel

Denver, USA

The Brown Palace Hotel er et luksushotell som ligger i Denver i Colorado som ble åpnet i 1892,

Hotellet ble grunnlagt av to entreprenører, Henry C. Brown og Henry M. Porter. Bygningen ble designet av den amerikanske arkitekten Frank Edbrooke i en italiensk renessansestil, og det ble en umiddelbar suksess etter åpningen. 

I løpet av årene har hotellet vært vert for en rekke kjente gjester, - presidenter, kongelige, politikere, forretningsfolk og kjendiser. Blant annet presidenter som Theodore Roosevelt, Dwight D. Eisenhower og Bill Clinton. Andre kjente gjester er The Beatles, Charlie Chaplin og Oprah Winfrey. 

Det sies at det er en hemmelig tunnel under hotellet som ble brukt under forbudstiden for å smugle alkohol til hotellets kjellere. Denne historien har bidratt til myten og mystikken rundt hotellet.

Hotellets ikoniske atrium er en av de mest imponerende arkitektoniske funksjonene. Det strekker seg åtte etasjer høyt og har en glasskuppel som slipper naturlig lys inn i lobbyen. Det sies at atriet er bygget uten en eneste søyle for å støtte det massive taket.

Hotellet har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene. 

Hôtel_Ritz.jpg

Foto: Arthur Weidmann, Wikipedia, CC BY-SA 4.0

Hotel Ritz

Paris, Frankrike

Historien om Ritz Paris er en fortelling om luksus, eleganse og legendarisk gjestfrihet. Hotellet ble grunnlagt av den sveitsiske hotellieren César Ritz og den berømte franske kokken Auguste Escoffier. Det åpnet sine dører for gjester den 1. juni 1898.

 

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente gjester, - kongelige, politikere, forfattere, kunstnere og filmstjerner.  Blant de berømte gjestene var Coco Chanel, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Audrey Hepburn. Diana, prinsessen av Wales, var også en hyppig gjest på hotellet. Blant annet den berømte festen til prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed kvelden før deres tragiske død i 1997. 

Det sies at det eksisterer hemmelige tunneler under Ritz Paris, som ble brukt av kongelige og prominente gjester for å komme og gå uten å bli sett av allmennheten. Disse tunnellene er blitt et symbol på hotellets eksklusivitet og diskresjon.

 

Under andre verdenskrig ble Ritz Paris okkupert av tyske okkupasjonsstyrker. Hotellet fungerte som hovedkvarter for de tyske hærene i Paris, og nazistiske offiserer og kollaboratører bodde der under okkupasjonen.

I 2016 gjennomgikk Ritz Paris en omfattende renovering som varte i fire år, og kostet over 400 millioner euro. Hotellet gjenåpnet i 2016 med moderniserte fasiliteter og oppdaterte rom og suiter, samtidig som den historiske sjarmen ble bevart.

47e87212.webp

La Mamounia

Marrakech, Marokko

La Mamounia er et luksushotell som ligger i Marrakech i Marokko. Hotellet ble opprinnelig bygget i 1923. La Mamounia ble kjent for sin blendende arabisk-andalusiske arkitektur, frodige hager og overdådige interiører. Det ble oppkalt etter prinsesse Lalla Mamounia, som var en av kong Sidi Mohammed sin mange koner. Hotellet har vært et yndet sted for kongelige, politikere, og en rekke andre kjendiser. Blant annet Winston Churchill, Charlie Chaplin og Franklin D. Roosevelt-

I løpet av årene har hotellet gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger, men det har alltid bevart sin autentiske sjarm og karakter. Hotellet har også blitt brukt som innspillingssted for flere filmer, blant annet «The Man Who Knew Too Much» av Alfred Hitchcock.«The Jewel of the Nile» (1985),  actionkomedien med Michael Douglas, Kathleen Turner og Danny DeVito, ble delvis filmet på La Mamounia.

La Mamounia har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sin fremragende service og fasiliteter. Det har blitt kåret til et av verdens beste hoteller av flere ledende reise- og livsstilsmagasiner.

VCW_SI_T10_AlanLight_BevHills_1280x642_e

The Beverly Hills Hotel

Los Angeles, USA

The Beverly Hills Hotel, også kjent som «The Pink Palace», er et luksushotell som ligger i Beverly Hills, California, USA.

Hotellet ble åpnet den 12. mai 1912 og ble raskt et symbol på luksus og eleganse i Los Angeles-området. Det var et av de første hotellene som ble bygget i Beverly Hills, og ble kjent for sin blendende arkitektur, frodige hager og førsteklasses service.

The Beverly Hills Hotel har vært vert for en rekke kjente gjester opp gjennom årene, - kongelige, politikere, forretningsfolk, filmstjerner og kjendiser fra hele verden. 

The Beverly Hills Hotel har vært et populært sted for filminnspillinger og TV-produksjoner gjennom årene. «Pretty Woman» (1990), den romantiske komedien med Julia Roberts og Richard Gere har scener som ble filmet på The Beverly Hills Hotel. Blant annet ble flere scener av filmen spilt inn i hotellets  bungalower. «The Way We Were» (1973), den romantiske dramafilmen med Barbra Streisand og Robert Redford har også scener som ble filmet på hotellet.

Hotellet har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene, og utvidet med flere restauranter, barer, spa og andre fasiliteter.

Disse rosa og hvite stripene på hotellet har blitt et kjent symbol på hotellet, og har blitt et av de mest gjenkjennelige kjennetegnene i Beverly Hills.

134755105.jpg

Hotellet (bak palmen) ligger rett ved siden av  kirken Trinità dei Monti. Foto: booking.com

Hotel Hassler

Roma, Italia

Hotel Hassler Roma er et  luksushotell som ligger i hjertet av Roma, Italia. Hotellet ble grunnlagt i 1893 av den tyske kokken Albert Hassler. Navnet kommer fra Den spanske ambassaden, som var den første permanente utenlandske representasjonsbygningen som ble etablert i Roma. Den spanske ambassaden er fremdeles lokalisert her.

Hotellet ligger i en historisk bygning ved foten av Spansketrappen, og som har en fantastisk utsikt over Roma. Spansketrappen, kjent som «Scalinata di Spagna» på italiensk, ligger ved enden av Via Condotti i Roma. Ved foten av trappen ligger Piazza di Spagna, mens øverst ligger Piazza Trinità dei Monti og kirken Trinità dei Monti. Trappen består av totalt 136 trinn. Finansieringen av trappen ble på den tiden sikret av den franske diplomaten Stefano Gueffier og kostet 20 000 scudi (mynter brukt i Italia fram mot 1800-tallet). 

I 1921 ble hotellet kjøpt av en italiensk familie, familien Wirth, som har vært eiere av hotellet siden den gang. Familien har investert betydelige ressurser i å opprettholde hotellets status som et av Romas mest prestisjefylte hoteller.

Hotel Hassler Roma har vært vert for en rekke kjente gjester opp gjennom årene, - kongelige, politikere, filmstjerner, forfattere og kunstnere. 

Hotel Hassler Roma har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene.

Hotel Metropole MC_W.Pryce.jpg

Hotel Metropole

Monte Carlo, Monaco

Hotel Metropole Monte-Carlo er et luksushotell som ligger i Monte Carlo, Monaco. Hotellet  ved det berømte Casino Square i Monte Carlo, og tilbyr en fantastisk utsikt over Middelhavet og Monaco.

Hotel Metropole med Belle Époque-stil ble opprinnelig åpnet i 1886 som en del av den ekspansive utviklingen av Monte Carlo som et turistmål. 

Det har også vært vert for en rekke kjente gjester, inkludert kongelige, politikere, forretningsfolk og kjendiser fra hele verden.

Hotel Metropole har også spilt en viktig rolle i Monacos sosiale og kulturelle liv.

 

Hotel Metropole  er kjent for å være vertskap for en rekke eksklusive arrangementer og fester, - gallamiddager, motevisninger, kunstutstillinger og konserter. Disse arrangementene tiltrekker seg et internasjonalt publikum og bidrar til å gjøre hotellet til et pulserende kulturelt samlingspunkt.

I løpet av årene har hotellet gjennomgått flere ombygginger og oppgraderinger.

484125192.jpg

The Drake Hotel

Chicago, USA

The Drake Hotel, lokalisert i Chicago, Illinois, er et luksushotell som ble åpnet den i 1920 og ble et landemerke i Chicago. Det ble designet av arkitekten Benjamin Marshall og bygget av drake-familien, som ønsket å skape et førsteklasses hotell som ville tiltrekke seg byens øverste sosiale og forretningsmessige elite.

The Drake Hotel har en særegen fransk renessansestil i sin arkitektur, og det er kjent for sin blendende eleganse og luksuriøse interiører. Bygningens karakteristiske tårn og utsmykkede fasade gjør det til et landemerke i byen.

 

Hotellet har vært vertskap for kjente gjester, - presidenter, kongelige, filmstjerner og andre kjendiser. Blant gjestene som har bodd på The Drake er Queen Elizabeth II, Princess Diana, Frank Sinatra, og Walt Disney.

The Drake Hotel har gjennomgått flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene.

Banff_Spring_Hotel_Alberta_Kim_Payant_02.jpg

Foto: Kimpayant, Wikipedia Commons CC BY-SA 3.0

The Fairmont Banff Springs Hotel

Alberta, Canada

The Fairmont Banff Springs Hotel, som ligger i Banff nasjonalpark i Alberta, Canada, er et luksushotell som opprinnelig åpnet den i 1888 under navnet «Banff Springs Hotel».

Det ble bygget av Canadian Pacific Railway som et av deres første feriemål for å promotere reisen med jernbane gjennom Canada. Arkitekturen er inspirert av europeiske slott, og hotellet ble bygget for å tiltrekke seg velstående reisende. Det ble kjent som «Castle in the Rockies» på grunn av sin majestetiske beliggenhet i de vakre Rocky Mountains.

Hotellet har to mesterskapsgolfbaner, inkludert den berømte Banff Springs Golf Course, som tiltrekker seg golfentusiaster fra hele verden. Banff Springs Golf Course anses for å være en av de vakreste golfbanene i verden, med fantastisk utsikt over Rocky Mountains.

The Fairmont Banff Springs Hotel tilbyr en rekke luksuriøse fasiliteter, inkludert spa, svømmebassenger, flere restauranter og barer, samt en rekke utendørsaktiviteter som fotturer, fjellklatring, skigåing og sykling.

Hotellet har vært brukt som innspillingssted for flere filmer og TV-produksjoner, blant annet «River of No Return» med Marilyn Monroe. Skuespillerne og filmteamet dro til Calgary sent i juni 1953. Derfra reiste de med et spesialtog til Banff Springs Hotel, som fungerte som  base under innspillingen i Canada.

I løpet av årene har The Fairmont Banff Springs Hotel gjennomgått flere renoveringer-

519497284.jpg

Hotel Adlon Kempinski

Berlin, Tyskland

Hotel Adlon Kempinski Berlin er et luksushotell som ligger ved Brandenburger Tor i sentrum av Berlin. Hotellet ble opprinnelig åpnet den 23. oktober 1907 av Lorenz Adlon, en tysk entreprenør og hotelleier. 

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente gjester, - kongelige, politikere, kunstnere og kjendiser. Blant gjestene som har bodd på Hotel Adlon er Charlie Chaplin, Marlene Dietrich, Albert Einstein og Barack Obama.

Hotellet har blitt brukt som innspillingssted for flere filmer og TV-produksjoner.  Filmen «Unknown» (2011), actionthrilleren med Liam Neeson og Diane Kruger har flere scener som ble filmet på Hotel Adlon Kempinski. Hotellets luksuriøse omgivelser og sentrale beliggenhet i Berlin gjorde det til et ideelt sted for filmingen av spennende scener.

I 1945 ble Hotel Adlon delvis ødelagt under andre verdenskrig, da det ble bombet av allierte styrker. Etter krigen ble hotellet delvis gjenoppbygd og fortsatte å være et populært reisemål for gjester som ønsket å oppleve den tyske gjestfriheten og raffinementet.

Hotellet gjennomgikk flere renoveringer og oppgraderinger opp gjennom årene, og det ble fullstendig renovert og gjenåpnet i 1997 som Hotel Adlon Kempinski Berlin. 

culloden-exterior-9.webp

The Culloden Estate and Spa

Belfast, Nord-Irland

he Culloden Estate and Spa er et luksuriøst hotell som ligger i Holywood, nær Belfast i Nord-Irland. Hotellet ligger i vakre omgivelser, med praktfull utsikt over Belfast Lough og de omkringliggende åsene. 

Eiendommen der hotellet nå står har en lang historie som går tilbake til det 12. århundre, da det ble bygget en festning på stedet. I løpet av årene ble eiendommen utviklet og endret flere ganger, og har vært eid av forskjellige adelige og rike familier. I 1876 ble den nåværende bygningen, kjent som Culloden House, bygget av William Auchinleck. Bygningen ble opprinnelig brukt som et privat herskapshus før den senere ble omgjort til et hotell.

Under andre verdenskrig ble Culloden House rekvirert av den britiske regjeringen, og brukt som bolig for militært personell. Etter krigen ble det igjen åpnet som et hotell, og gjennomgikk flere renoveringer og oppgraderinger for å gjenskape sin tidligere glans.

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente personer, - kongelige, politikere, forfattere, og kjendiser. Blant gjestene som har bodd på Culloden Estate er Winston Churchill, Dwight D. Eisenhower, og Justin Bieber.

 

Som mange gamle herskapshus, har Culloden Estate rykte på seg for å være hjemsøkt. Det sies at flere spøkelser vandrer rundt i huset, blant annet en kvinnelig ånd som går under navnet «The Lady of the House».

1280px-Raffles_Hotel,_frontage.jpg

The Raffles Hotel

Singapore

The Raffles Hotel i Singapore er et av verdens mest legendariske hoteller, med en historie som strekker seg over 130 år tilbake i tid. Hotellet ble åpnet den 1. desember 1887 av brødrene Sarkies, armensk-syriske handelsmenn som allerede hadde suksess med hoteller i andre deler av Sørøst-Asia. De oppkalte hotellet etter Sir Stamford Raffles, grunnleggeren av Singapore, som inspirasjon til navnet.

 

I løpet av sin lange historie har Raffles Hotel vært vitne til flere historiske begivenheter og møter. Under andre verdenskrig ble hotellet okkupert av japanske styrker, og det var et sentralt sted under den japanske okkupasjonen av Singapore.

Raffles Hotel har vært et reisemål for reisende, handelsmenn, forretningsfolk, og kjente personer fra hele verden. Blant annet forfattere som Somerset Maugham og Ernest Hemingway, skuespillere som Charlie Chaplin og Elizabeth Taylor, samt medlemmer av kongelige familier fra hele verden. Somom dronning Elizabeth II og prinsesse Diana.

 

Hemingway bodde på Raffles Hotel flere ganger. Det sies at han fikk inspirasjon til sin novelle «The Short Happy Life of Francis Macomber» mens han bodde på Raffles Hotel. Noen av hendelsene i novellen, inkludert en løvejakt, kan ha blitt påvirket av Hemingways egne opplevelser i Afrika, som han diskuterte med andre gjester på hotellet.

Hemingway var kjent for å være en ivrig drikkende, og han tilbrakte mye tid på hotellets Long Bar, hvor han ofte ble sett nippe til sine favorittdrikker, inkludert gin og tonic eller whiskey. Det sies at han ble inspirert til å lage sin egen versjon av ginbaserte cocktailer mens han var på Raffles.

Det finnes for øvrig en populær historie om en drikkekonkurranse mellom Hemingway og forfatterkollegaen, F. Scott Fitzgerald, som skal ha funnet sted på Raffles Hotel. Ifølge historien var det Hemingway som vant konkurransen, men Fitzgerald nektet å gi opp og fortsatte å drikke til han kollapset.

 

En av de mest kjente historiene om Raffles Hotel er oppfinnelsen av den ikoniske cocktailen Singapore Sling. Historien går ut på at bartenderen Ngiam Tong Boon oppfant denne forfriskende drinken på Raffles Hotel's Long Bar på begynnelsen av 1900-tallet.

Som mange gamle og historiske bygninger, har Raffles Hotel også rykte på seg for å være hjemsøkt. Det sies at flere spøkelser vandrer rundt i hotellet, blant annet en kvinne som går under navnet «The Lady in White» og en mann som går under navnet «Charlie». Disse spøkelsene har blitt rapportert av gjester og ansatte gjennom årene.

I 1987 ble Raffles Hotel stengt for en omfattende renovering og ble gjenåpnet i 1991.

3797677196_9dc46c76a6_o.jpg

The Fullerton Hotel Singapore

Singapore

The Fullerton Hotel Singapore er et landemerke og et symbol på luksus og historie i Singapores bylandskap. Hotellet ligger sentralt plassert langs Singapore-elven, med utsikt over Marina Bay og byens skyline.

Stedet er kjent for sin blendende arkitektoniske stil, som kombinerer koloniale og neoklassiske elementer. Det var opprinnelig Singapores generalpostkontor og ble omgjort til et luksushotell i 2001.​ Hotellet har en rik historie som strekker seg tilbake til 1928 da det ble åpnet som Singapores hovedpostkontor. 

Hotellet huser en egen utstilling kalt Fullerton Heritage Gallery, som gir gjestene en fascinerende innsikt i Singapores historie, fra dens koloniale fortid til moderne tid. Det arrangeres regelmessig en spektakulær lysforestilling som projiseres på fasaden, noe som skaper en magisk atmosfære langs Singapore-elven.

Gjestene kan delta i en spennende guided tur kalt The Fullerton Heritage Journey, som tar dem med på en historisk reise gjennom hotellet og dets omgivelser.

The Fullerton Hotel Singapore har mottatt flere priser og anerkjennelser for sin eksepsjonelle service, inkludert utmerkelser som «Asia's Leading Conference Hotel» og «Asia's Leading Heritage Hotel».

I 1997 ble bygningen stengt for å gjennomgå omfattende restaurering og renovering for å gjøre det om til et førsteklasses hotell.

Mandarin_Oriental_Bangkok_Bang_Rak.jpg

Mandarin Hotel

Bangkok, Thailand

Mandarin Oriental, Bangkok ble etablert i 1876 som det første luksushotellet i Thailand. Det begynte som et beskjedent pensjonat langs Chao Phraya-elven.

 

Hotellet har har vært vertskap for flere kongelige besøk, blant annet kong George V, dronning Mary av Storbritannia, og kong Rama V av Thailand.

 

Hotellet har flere av Bangkoks mest anerkjente restauranter, blant annet Le Normandie, en Michelin-stjernebelønnet fransk restaurant, og Lord Jim's, som serverer fersk sjømat i en elegant setting ved elven.

 

Mandarin Oriental, Bangkok tilbyr også tradisjonelle thailandske båtturer langs Chao Phraya-elven, slik at gjestene kan oppleve byen fra et unikt perspektiv.

 

Hotellet huser regelmessig kunstutstillinger, musikkforestillinger og litterære arrangementer.

Yuanshan_Great_Hotel_(Grand_Hotel)_in_Taipei.jpg

Grand Hotel Taipei

Taipei, Taiwan

The Grand Hotel Taipei ble offisielt åpnet i 1973, og er et av de mest prestisjefylte hotellene i Taiwan. Det ble bygget for å fungere som et symbol på Taiwans økonomiske og kulturelle fremgang under president Chiang Kai-shek.

Hotellet er kjent for sin majestetiske arkitektur, som kombinerer tradisjonelle kinesiske og moderne vestlige elementer. Den karakteristiske røde fargen og det tradisjonelle kinesiske taket gjør det til et umiskjennelig landemerke i Taipei.

The Grand Hotel Taipei har vært vert for en rekke kongelige og prominente gjester fra hele verden. Det har vært vert for statsbesøk, diplomatiske møter og internasjonale arrangementer, og har spilt en viktig rolle i Taiwans diplomatiske scene.

Hvert år arrangerer The Grand Hotel Taipei en spesiell feiring i forbindelse med den tradisjonelle kinesiske dragebåtfestivalen. Gjester kan oppleve fargerike dragebåtregattaer på elven rett utenfor hotellet og delta i festlighetene.

Hotellet har en imponerende samling kinesisk kunst og antikviteter, - malerier, keramikk og skulpturer. 

The Grand Hotel Taipei arrangerer regelmessig et spektakulært lysshow på bygningens fasade om kvelden med musikk og fargerike effekter som skaper en magisk atmosfære rundt hotellet.

1278155512.webp

The Manila Hotel

Manila, Filippinene

The Manila Hotel i Manila åpnet i 1912, og ble raskt et av de mest prestisjefylte hotellene i Asia. Det ble bygget for å imøtekomme økende antall internasjonale reisende og forretningsfolk som besøkte Filippinene på den tiden.

Under andre verdenskrig ble The Manila Hotel okkupert av den japanske hæren og brukt som hovedkvarter. Hotellet ble senere ødelagt under slaget om Manila i 1945, men ble gjenoppbygd og restaurert til sin tidligere prakt etter krigen.

Under andre verdenskrig fungerte The Manila Hotel som midlertidig hovedkvarter for general Douglas MacArthur, den amerikanske militære lederen som ledet allierte styrker i Stillehavet. Rommet han bodde i, er bevart og kan besøkes av gjestene. Denne luksuriøse suiten har en imponerende utsikt over Manila Bay, og er en av de mest ettertraktede overnattingsstedene på hotellet.

The Manila Hotel har vært vert for mange kjente gjester gjennom årene, inkludert kongelige, politiske ledere, filmstjerner og kjente personligheter fra hele verden. Blant de mest kjente gjestene er Franklin D. Roosevelt, Richard Nixon, John Wayne og Michael Jackson.

27956353.jpg

Hotel Majapahit Surabaya

Surabaya, Indonesia

Hotel Majapahit ble opprinnelig åpnet som Hotel Oranje i 1910 under den nederlandske kolonitiden. Det var et av de første luksushotellene i Indonesia, og ble ansett som et av de mest elegante hotellene i Sørøst-Asia på den tiden.

 

På høyden av kolonitiden var Hotel Oranje et yndet tilholdssted for de europeiske overklassene og koloniadministratorer. 

 

Etter Indonesias uavhengighet i 1945 ble Hotel Oranje omdøpt til Hotel Majapahit, oppkalt etter det gamle javanesiske riket Majapahit. Navnet ble valgt som en symbolsk gest for å reflektere Indonesias kulturelle arv og nasjonale identitet.

 

Hotel Majapahit har vært inspirasjonen for flere litterære verk, - romaner, dikt og reiseskildringer. Hotellets vakre arkitektur og historiske sjarm har fascinert forfattere og kunstnere i mange tiår.

Blant annet:

- «Hotel Majapahit» av Elizabeth Pisani, en roman som utforsker livet til ulike karakterer som bor på Hotel Majapahit under ulike tidspunkter i Indonesias historie

- «The Majapahit Affair» av Victoria Holt, en historisk roman som blander fiksjon med virkelige hendelser, og som tar leserne med på et eventyr i det gamle Java.

- «Reiser i Indonesia» av Rudyard Kipling -  Han beskrev sitt besøk på Hotel Majapahit i sin reiseskildring om Indonesia. Han skildret hotellets atmosfære og omgivelser med stor detaljrikdom.

- «En reise til det gamle Java» av Isabella Bird, en reiseskildring som inkluderer hennes opplevelser og inntrykk av Hotel Majapahit og andre landemerker på Java under hennes reise på 1800-tallet.

 

Hotel Majapahit arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer og festivaler for å feire Indonesias rike kultur og arv. Som tradisjonelle danseshow, musikkforestillinger og matfestivaler som gir gjestene en smak av indonesisk kultur og kulinariske tradisjoner.

113931331.jpg

The Galle Face Hotel 

Galle Face Green, Colombia

The Galle Face Hotel er et historisk hotell som ligger ved Galle Face Green i Colombo, Sri Lanka. Hotellet ble grunnlagt i 1864 av to britiske entreprenører, som ønsket å bygge et luksuriøst hotell ved sjøen i Colombo. Det ble et populært tilholdssted for koloniadministratorer, forretningsfolk og kjente personligheter som besøkte Sri Lanka på den tiden. På høyden av den britiske kolonitiden var Galle Face Hotel et yndet reisemål for den britiske overklassen. 

Galle Face Hotel har vært vertskap for flere kjente personligheter opp gjennom årene, inkludert kongelige, politiske ledere, forfattere, kunstnere og filmstjerner. Blant gjestene er Lord Mountbatten, Gregory Peck og Roger Moore.

 

Hotellet arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer, - konserter, teaterforestillinger og kunstutstillinger. Disse arrangementene bidrar til å fremme kunst og kultur i Colombo og tiltrekker seg et bredt publikum.

154732617.jpg

The Strand Yangon

Yangon, Myanmar

The Strand Yangon, etablert i 1901, er et luksushotell  i hjertet av Yangon, Myanmar.

Hotellet ble åpnet i 1901, og var et av de første luksushotellene i Asia. Det ble bygget av de siste ordrene fra det britiske imperiet og var et ikonisk landemerke fra kolonitiden.

 

På høyden av kolonitiden tilbød The Strand Yangon førsteklasses innkvartering og service for europeiske reisende og koloniale administratorer. Hotellet var kjent for sin elegante arkitektur, overdådige møbler og raffinerte atmosfære.

 

The Strand Yangon har vært vertskap for flere kjente gjester opp gjennom årene, inkludert kongelige, politiske ledere, forfattere og kjendiser. Noen av de mest kjente gjestene inkluderer George Orwell, Somerset Maugham og Mick Jagger.

 

The Strand Yangon gjennomgikk en omfattende renovering på 1990-tallet for å gjenopprette sin gamle prakt og sjarm. Hotellet ble gjenåpnet i 1993 og har siden blitt et av de mest ettertraktede hotellene i Asia.

 

Hotellet har flere suiter som er bevart i sin opprinnelige stand fra kolonitiden.

cq5dam.web.756.756 (1).jpeg

Taj Falaknuma Palace 

Hyderabad, India

Taj Falaknuma Palace, et overdådig palasshotell i Hyderabad ble bygget i 1894 av Nawab Viqar-ul-Umra, en av de mest innflytelsesrike adelsmennene i Hyderabad på den tiden. Palasset ble senere kjøpt av den siste Nizam av Hyderabad, Mahbub Ali Pasha, og ble hans private residens.

 

Palassets arkitektur er en blanding av indisk, italiensk og viktoriansk stil.Det er dekorert med marmor, krystallkroner, italienske freskomalerier og antikviteter fra hele verden.

 

Taj Falaknuma Palace har vært vertskap for flere kongelige og prominente gjester, blant annet kong Edward VIII, Tsar Nikolaj II av Russland, og den amerikanske presidenten Bill Clinton. Det har også vært stedet for filmopptak og kjendisbryllup. Flere kjente indiske filmer og TV-serier har blitt delvis eller helt filmet på Taj Falaknuma Palace. Dette er både Bollywood-filmer og regionale filmer som har dratt nytte av palassets majestetiske omgivelser for å skape en stemningsfull atmosfære, og legge til en ekstra touch av luksus til sine produksjoner.

I tillegg til indiske filmer har også enkelte internasjonale produksjoner valgt Taj Falaknuma Palace som filmlokasjon.

 

Gjester på Taj Falaknuma Palace kan også delta i en tradisjonell hyderabadi te-seremoni, der de kan smake på en rekke lokale delikatesser og nyte en rekke tevarianter i en vakker setting.

 

Hotellet arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer med klassisk indisk musikk og dansforestillinger, som gir gjestene muligheten til å oppleve den rike kulturen i Hyderabad.

46433348.jpg

The Oberoi Grand

Kolkata, India

The Oberoi Grand, også kjent som «The Grand Hotel», er et historisk luksushotell som ligger i Kolkata, India. Hotellet åpnet i 1888 som det første luksushotellet i Kolkata. Det ble bygget av Arathoon Stephen, en armensk forretningsmann.

 

På høyden av kolonitiden i India var The Oberoi Grand et yndet tilholdssted for britiske embedsmenn, koloniadministratorer, handelsmenn og kjente personligheter som besøkte Kolkata. Hotellet var kjent for sin elegante arkitektur, overdådige interiør og førsteklasses service. The Oberoi Grand har også vært vertskap for flere kjente gjester opp gjennom årene, inkludert kongelige, politiske ledere, filmstjerner, forfattere og kjendiser fra hele verden

 

Hotellet har gjennomgått flere omfattende renoveringer og moderniseringer opp gjennom årene for å opprettholde sin status som et av de ledende luksushotellene i India. Det har også blitt utvidet med nye fasiliteter og tilbud for å imøtekomme gjestenes stadig skiftende behov og preferanser.

Hotellet arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer, inkludert konserter, kunstutstillinger, litterære møter og teaterforestillinger.

 

 

46433348.jpg

The Majestic Hotel Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Malaysia

The Majestic Hotel Kuala Lumpur ble åpnet i 1932 som Hotel Majestic. Det ble designet i Art Deco-stil av den nederlandsk-indiske arkitekten Keyes og var opprinnelig ment å være det mest overdådige hotellet i regionen.

 

På høyden av kolonitiden i Malaya (nå Malaysia) var Hotel Majestic et yndet tilholdssted for britiske embedsmenn, koloniadministratorer og prominente borgere. Hotellet var kjent for sin overdådige innredning, elegante ballsal og førsteklasses service.

 

The Majestic Hotel Kuala Lumpur har vært vertskap for flere kongelige besøk opp gjennom årene, - kongelige fra Malaysia og andre land. Hotellet har vært filmlokasjon for flere nasjonale og internasjonale produksjoner. 

 

En av hotellets mest populære aktiviteter er «Tea at The Majestic», en tradisjonell ettermiddagsteopplevelse som tilbys i hotellets elegante Colonial Café. 

 

Hotellet tilbyr guidede turer for gjester som er interessert i å lære mer om sin rike historie og arkitektur. Disse turene gir gjestene muligheten til å utforske hotellets mest ikoniske rom og lære om dens innflytelse på Malaysias kulturarv.

Etter å ha gjennomgått omfattende renoveringer og restaureringer, ble hotellet gjenåpnet som The Majestic Hotel Kuala Lumpur i 2012. Det har blitt renovert for å gjenopprette sin gamle prakt og eleganse, samtidig som det tilbyr moderne bekvemmeligheter og fasiliteter.

224445395.jpg

The Dharmawangsa Jakarta

Jakarta, Indonesia

The Dharmawangsa Jakarta er et femstjerners luksushotell som ligger i Jakarta. Hotellet åpnet i 1997, og har siden vært et ikonisk landemerke i den indonesiske hovedstaden. 

Navnet Dharmawangsa kommer fra et gammelt javanesisk kongelig dynasti og reflekterer hotellets ønske om å innlemme indonesisk kultur og arv i sine tjenester og atmosfære.

 

The Dharmawangsa Jakarta har vært vertskap for flere kongelige og diplomatiske besøk fra forskjellige deler av verden. 

 

Hotellet har et sterkt engasjement for å fremme indonesisk kultur og kunst, og samarbeider regelmessig med lokale kunstnere og kulturinstitusjoner for å støtte og fremme kunstnerisk talent og kreativitet, arrangerer regelmessig kulturelle arrangementer, inkludert kunstutstillinger, musikkforestillinger og matfestivaler. Disse arrangementene gir gjestene en mulighet til å oppleve indonesisk kultur og tradisjoner på nært hold.

 

Det sies at The Dharmawangsa Jakarta har hemmelige rom og korridorer som er bygget for å gi gjestene ekstra privatliv og eksklusivitet. Disse rommene kan være vert for spesielle arrangementer eller brukes av prominente gjester som ønsker ekstra sikkerhet.

534359993.jpg

Gran Hotel Bolivar

Lima, Peru

Gran Hotel Bolivar er et ikonisk hotell som ligger i sentrum av Lima. Hotellet åpnet i 1924, og har siden vært et landemerke i Lima. Det ble bygget på et tidspunkt da Lima opplevde en økonomisk blomstring, og hotellet ble ansett som et symbol på byens modernitet og velstand. Hotellet er kjent for sin arkitektur, som blander koloniale og art deco-stiler. 

Gran Hotel Bolivar har en spesiell plass i litteraturhistorien, da den berømte forfatteren Ernest Hemingway angivelig bodde på hotellet under sitt opphold i Lima. Det sies at han likte å sitte i hotellets bar og nyte en pisco sour, en populær peruansk cocktail.

Det sies at Gran Hotel Bolivar har hemmelige tunneler som strekker seg under hotellet og ut til andre deler av byen. Disse tunnellene ble angivelig brukt av politiske ledere og kjente personer for å unnslippe uønskede situasjoner eller for å bevege seg diskret gjennom byen.

1280px-The_Most_Expensive.jpg

Belmond Copacabana Palace

Rio de Janeiro, Brasil

Belmond Copacabana Palace er et av de mest ikoniske hotellene i Rio de Janeiro. Hotellet åpnet i 1923, og har siden vært et landemerke i Rio de Janeiro. Det ble bygget i art deco-stil og regnes som et av de mest prestisjefylte hotellene i byen.

 

Hotellet har vært vert for flere kongelige besøk opp gjennom årene, - kongelige fra Brasil og andre land.

Belmond Copacabana Palace er kjent for sine eksklusive og glamorøse Carnival-fester i Rio de Janeiro. Hotellet arrangerer overdådige fester med live musikk, danseshow og spektakulære kostymer.

Hotellet har vært brukt som filmlokasjon for flere Hollywood-filmer og brasilianske produksjoner. Blant annet  «Flying Down to Rio« (1933), en musikalsk komedie, som var en av de første filmene som introduserte den svingende rytmen til sambaen for et bredere publikum, inkluderte opptak gjort på Belmond Copacabana Palace. Og «The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1» (2011). En scene i denne populære fantasyfilmen ble filmet på Belmond Copacabana Palace.

Den berømte forfatteren Ernest Hemingway bodde på Belmond Copacabana Palace under sitt besøk i Rio de Janeiro på 1950-tallet. Det sies at han elsket hotellets eleganse og sjarm, og var et av hans favoritthoteller i byen.

 

Hotellet har sin egen private strand, hvor gjestene kan slappe av og nyte solen i eksklusive omgivelser. Stranden er en oase av ro midt i den livlige atmosfæren på Copacabana-stranden.

Belmond_Hotel_das_Cataratas.jpg

Hotel das Cataratas

Foz do Iguacu, Brasil

Hotel das Cataratas er et luksuriøst hotell som ligger ved inngangen til Iguaçu nasjonalpark i Foz do Iguaçu, Brasil. Hotellet er kjent for sin fantastiske beliggenhet ved siden av de majestetiske Iguaçu-fossene og har en rik historie og en rekke interessante detaljer. Her er noen av dem:

Historie:

 

Hotel das Cataratas ble åpnet i 1958 og har siden vært et av de mest eksklusive og ikoniske hotellene i Brasil. Det ble bygget for å imøtekomme turister som ønsker å oppleve skjønnheten og naturen til Iguaçu-fossene på en komfortabel og luksuriøs måte.

Hotellet har en lang historie med å være vertskap for kongelige, kjendiser og verdensledere. Det har vært et populært reisemål for internasjonale gjester som ønsker å utforske en av Brasils mest imponerende naturattraksjoner.

 

Iguaçu-fossene har en mystisk og magisk aura rundt dem, og mange lokale legender og myter er knyttet til området. Noen tror at fossene har helbredende krefter og at det å bade i vannet kan gi helse og lykke.

 

Som det eneste hotellet som ligger inne i Iguaçu nasjonalpark, tilbyr Hotel das Cataratas eksklusiv tilgang til fossene utenfor parkens åpningstider. Dette gir gjestene en unik mulighet til å utforske fossene i ro og fred, uten folkemengdene.

Kuriøsiteter:

 

Hotellet ligger midt i en uberørt regnskog, og gjestene har ofte muligheten til å se et mangfoldig utvalg av dyreliv rett utenfor døren sin. Alt fra eksotiske fugler til aper og jaguarer kan bli observert i området rundt hotellet.

 

Hotellet tilbyr guidede turer til Iguaçu-fossene og andre nærliggende attraksjoner, hvor gjestene kan lære mer om områdets historie, økologi og kultur. Disse turene gir en dypere forståelse av den fantastiske naturen og arven til Iguaçu.

lw7010_68120970_720x450.jpg

Foto: lhw.com

Alvear Palace Hotel

Buenos Aires, Argentina

Alvear Palace Hotel er et luksushotell som ligger i Buenos Aires. Hotellet åpnet i 1932 og har siden vært et symbol på luksus og eleganse i Buenos Aires. Det ble bygget på oppdrag fra president Marcelo Torcuato de Alvear og var ment å være et symbol på den argentinske hovedstadens raffinement og modernitet.

 

Hotellet er kjent for sin imponerende arkitektur, som blander franske renessanse- og neobarokke stiler. Det har en majestetisk fasade, overdådige interiør og luksuriøse møbler som gjenspeiler den tidløse elegansen til Belle Époque-perioden.

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente personligheter opp gjennom årene, inkludert kongelige, politikere, kjendiser og kunstnere. Mange av disse gjestene har bidratt til hotellets legendariske status og dets rykte som et møtested for de rike og berømte. Blant gjestene har vært Eva Peron, Albert Einstein, Madonna, Walt Disney og Hillary Clinton.

 

Hotellet serverer et overdådig utvalg av te, kaker, småkaker og finger sandwiches i sin elegante salong, og det er en favorittaktivitet blant både gjester og lokalbefolkningen.

58040841.jpg

Belmond Hotel Monasterio

Cusco, Peru

Belmond Hotel Monasterio er et luksuriøst hotell som ligger i hjertet av Cusco. Hotellet ble bygget på stedet til et tidligere jesuittisk kloster fra 1592, og fungerte som et kloster i flere århundrer før det ble omgjort til et hotell på 1960-tallet.

 

Hotellet er kjent for sin imponerende koloniarkitektur og rike historiske detaljer. Det har en blanding av spanske koloniale og andinske arkitektoniske stiler, med vakre gårdsrom, buede ganger og forseggjorte detaljer som gir det en unik atmosfære.

Hotellet er også kjent for å være vertskap for en rekke spesielle religiøse begivenheter og seremonier, spesielt i løpet av påskeuken, når tusenvis av pilgrimer og turister strømmer til Cusco for å delta på festivalene og prosesjonene.

Belmond Hotel Monasterio arrangerer regelmessig kulturarrangementer som tradisjonelle musikk- og danseopptredener, kunstutstillinger og håndverkskurs som gir gjestene muligheten til å lære mer om Perus rike kultur og tradisjoner.

Hotel_Nacional_de_Cuba_-_panoramio.jpg

Foto: nurzumspass, Wikipedia CC BY-SA 3.0

Hotel Nacional de Cuba

Havanna, Cuba

Hotel Nacional de Cuba er et ikonisk hotell som ligger i Havana. Hotellet åpnet i 1930, og har siden vært et symbol på luksus og eleganse i Havana. Det ble designet av de kjente arkitektene McKim, Mead & White og har en imponerende art deco-stil.

 

Hotellet har vært vertskap for en rekke kjente gjester opp gjennom årene, - politikere, skuespillere, forfattere og musikere. Blant de mest berømte gjestene kan nevnes Frank Sinatra, Winston Churchill, Nat King Cole, og Ernest Hemingway, som hadde en favorittcocktail bar på hotellet.

 

Hotel Nacional de Cuba var vert for Havana-konferansen i 1946, som ble arrangert av organisasjonen for amerikanske stater (OAS). Konferansen hadde til hensikt å diskutere regionale spørsmål og bidra til å fremme fred og samarbeid i Latin-Amerika.

 

Hotel Nacional de Cuba har et system av underjordiske tunneler som ble brukt under den kubanske revolusjonen på 1950-tallet. Disse tunnellene ble angivelig brukt av ledere av revolusjonen, inkludert Fidel Castro og Che Guevara, for å koordinere aktiviteter og unngå oppdagelse av fienden.

 

Hotellet har flere historiske rom og suiter som har blitt bevart i sin opprinnelige tilstand og er åpne for publikum. Disse rommene gir et innblikk i hotellets rike historie og har blitt besøkt av mange kjente personligheter opp gjennom årene.

58769671.jpg

Gran Hotel Ciudad de Mexico

Mexico by, Mexico

Gran Hotel Ciudad de Mexico er et ikonisk hotell som ligger i hjertet av Mexico by. Hotellet opprinnelig åpnet i 1899 og har en stolt historie som går tilbake til det 19. århundre. Det ble bygget på stedet til det tidligere Hotel Jardin i Mexico Citys historiske sentrum.

 

Hotellet er kjent for sin blendende arkitektur, som blander europeiske stiler med meksikanske detaljer. Det har en imponerende fasade med vakre smijernsarbeider, utsmykkede balkonger og en majestetisk kuppel som gir det en unik karakter. Gran Hotel Ciudad de Mexico er fullt av historiske detaljer  som gir gjestene et innblikk i byens fargerike fortid. Som antikviteter, gamle fotografier og andre historiske gjenstander som gir hotellet en unik atmosfære.

 

Hotellet har også vært vert for flere historiske feiringer og jubileer knyttet til Mexico Citys rike kultur og historie. Blant annet feiringer av byens grunnleggelse, nasjonale helligdager og viktige historiske milepæler.

 

En av de mest spesielle tingene ved hotellet er den berømte heisen til takterrassen, som er et populært sted for både turister og lokalbefolkningen å ta en drink og beundre solnedgangen.

486116048.jpg

Gran Hotel de Costa Rica

San Jose, Costa Rica

Gran Hotel de Costa Rica er et historisk hotell som ligger i hjertet av San José. Hotellet åpnet i 1930, og ble bygget på stedet til et tidligere hotell med samme navn som eksisterte siden slutten av 1800-tallet.

Hotellet er kjent for sin blendende arkitektur, som blander europeiske stiler med koloniale detaljer. Det har en imponerende fasade med vakre kolonner, buede vinduer og en majestetisk inngangsparti som gir det en distinkt karakter. Gran Hotel de Costa Rica er full av historiske detaljer som gir gjestene et innblikk i landets fargerike fortid. Som antikviteter, gamle fotografier og andre historiske gjenstander som gir hotellet en unik atmosfære.

 

Gran Hotel de Costa Rica har vært vert for en rekke spesielle kulturelle begivenheter, inkludert kunstutstillinger, musikkfestivaler og litterære arrangementer. Hotellet har en egen salong og ballsal som tiltrekker seg et mangfoldig publikum fra hele landet.

171336141.jpg

Mount Nelson Hotel

Cape Town, Sør-Afrika

Mount Nelson Hotel, også kjent som «The Nellie», er etluksushotell som ligger i Cape Town, Sør-Afrika. Hotellet åpnet i 1899 og er en av de mest historiske hotellene i Sør-Afrika. Det ble bygget for å imøtekomme de økende kravene fra den økonomiske og politiske eliten i Cape Colony.

 

Hotellet er kjent for sin blendende arkitektur og elegante interiør. Det har en kombinasjon av viktoriansk og kolonial arkitektur, med majestetiske søyler, høye tak og forseggjorte detaljer som gir det en aura av luksus og eleganse. Mount Nelson Hotel har i tillegg seks hektar med frodige hager og velpleide grøntområder med eksotiske planter, blomsterbed og dammer.

Hotellet er også kjent som «The Pink Lady» på grunn av sin karakteristiske rosa farge. Denne fargen har blitt en del av hotellets identitet, og symboliserer dets historie og arv som et av Cape Towns mest ikoniske landemerker.

 

Mount Nelson Hotel har vært vertskap for et imponerende utvalg av kjente gjester gjennom årene, - kongelige, politikere, kjendiser og andre fremtredende personligheter. 

Både britiske og lokale kongelige har bodd på Mount Nelson Hotel, blant annet dronning Elizabeth II, prinsesse Diana, prins Harry og hertuginne Meghan. 

En rekke internasjonale politikere og verdenskjendiser har også bodd på hotellet. Som Nelson Mandela, Bill Clinton, Tony Blair, Margaret Thatcher., Oprah Winfrey, Elton John, Charlize Theron, Leonardo DiCaprio, Richard Branson, Warren Buffett og Elon Musk.

 

Hotellet er vert for en rekke musikk- og kulturarrangementer gjennom året, inkludert livekonserter, teaterforestillinger og kunstutstillinger. Dette gir gjestene en mulighet til å oppleve Cape Towns pulserende kulturliv på nært hold.

80306382.jpg

The Victoria Falls Hotel

Victoria Falls, Zimbabwe

The Victoria Falls Hotel er et ikonisk luksushotell som ligger i nærheten av Victoria Falls, en av verdens største og mest imponerende fosser, på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Hotellet ble åpnet i 1904 for å imøtekomme behovene til de reisende som besøkte Victoria Falls. 

 

Hotellet er kjent for sin koloniale arkitektur og elegante interiør. Det har blitt omhyggelig restaurert for å beholde sin historiske atmosfære. Hotellet er fylt med historiske artefakter og minner fra fortiden, blant annet gamle fotografier, antikviteter og memorabilia fra kolonitiden.

 

The Victoria Falls Hotel har vært vertskap for kongelige familier fra hele verden, blant annet dronning Elizabeth II og prinsesse Margaret av Storbritannia. Deres besøk har bidratt til å sette hotellet på kartet som et av verdens mest prestisjefylte reisemål. Hotellet har også vært et tilfluktssted for mange kjente skuespillere, musikere og andre kjendiser. Noen av de kjente gjestene inkluderer Winston Churchill, Charlie Chaplin, og Queen Elizabeth the Queen Mother. En rekke politikere og statsledere har også bodd på The Victoria Falls Hotel, inkludert Franklin D. Roosevelt, Cecil Rhodes, og Robert Mugabe.

Hotellet samarbeider tett med lokale myndigheter og organisasjoner for å bidra til bevaring av områdets unike naturressurser og dyreliv. Dette er tiltak for å beskytte sårbare arter, bevare økosystemer og oppmuntre til bærekraftig bruk av land og ressurser.

Hotellet tilbyr også et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser for gjestene å delta i, inkludert guidede turer til Victoria Falls, båtturer på Zambezi-elven, safari på nærliggende reservater, fugletitting og mer.

161777897.jpg

The Oyster Box

Durban, Sør-Afrika

The Oyster Box ble først etablert i 1869 som et enkelt gjestehus ved kysten av det som nå er kjent som KwaZulu-Natal-provinsen i Sør-Afrika. Det var et populært stoppested for reisende som utforsket kysten ved Indiahavet.

 

Under andre verdenskrig ble The Oyster Box rekvirert av den sørafrikanske regjeringen og brukt som et sanatorium for soldater som returnerte fra krigen. I løpet av apartheidtiden fungerte hotellet som et tilfluktssted for politiske dissidenter og en plass for hemmelige møter.

 

The Oyster Box har vært vertskap for mange kjente personligheter, kongelige, kjendiser og politikere fra hele verden.

 

På 2000-tallet gjennomgikk hotellet en omfattende ombygging og gjenåpnet i 2009 med oppgraderte fasiliteter og en moderne, men likevel elegant design. Denne ombyggingen hjalp til med å forsterke hotellets posisjon som et av Sør-Afrikas ledende luksushoteller.

 

The Oyster Box har mottatt flere prestisjetunge priser og anerkjennelser for sin service, design og atmosfære. Det er også anerkjent som et historisk landemerke i regionen og en viktig del av Sør-Afrikas turistnæring.

Gjennom årene gjennomgikk The Oyster Box flere utvidelser og renoveringer for å bli det luksuriøse femstjernershotellet det er i dag. 

Aswan_Nile_R02.jpg

The Old Cataract Hotel

Aswan, Egypt

The Old Cataract Hotel, som ligger ved elven Nilen i Aswan, ble åpnet i 1899 og har vært et symbol på luksus og eleganse langs Nilen i over et århundre. Hotellet ble opprinnelig bygget for å imøtekomme reisende som utforsket den nærliggende Aswan-demningen og Nilen, og har bevart sin klassiske viktorianske arkitektur og stil gjennom årene.

The Old Cataract Hotel har vært vertskap for en rekke kjente personligheter og berømte gjester opp gjennom årene. Blant disse finner vi forfattere som Agatha Christie, som skrev deler av sin roman «Death on the Nile» mens hun bodde på hotellet, samt andre kjente personer som Winston Churchill, Tsar Nicholas II av Russland, og flere kongelige og statsledere.

 

Under byggingen av Aswandemningen på midten av 1900-tallet ble The Old Cataract Hotel midlertidig stengt og brukt som hovedkvarter for ingeniørene og ansatte som jobbet med prosjektet. Dette bidro til å gi hotellet en ekstra historisk dimensjon.

 

Hotellet har vært en viktig del av Aswans kulturelle og turistiske arv og har bidratt til å fremme byens unike sjarm og historie. Det har også blitt brukt som innspillingssted for flere filmer og TV-programmer, og har dermed bidratt til å sette Aswan på verdenskartet som en populær reisedestinasjon.

178620748.jpg

Sarova Stanley Hotel

Nairobi, Kenya

The Stanley Hotel i Nairobi ble åpnet i 1902, og er oppkalt etter den berømte britiske oppdageren og journalisten, Henry Morton Stanley. Hotellet ble opprinnelig bygget for å imøtekomme de europeiske kolonistene som kom til Kenya på den tiden, spesielt de som var involvert i jernbaneprosjekter og annen infrastrukturutvikling.

 

The Stanley Hotel har vært vertskap for en rekke kjente personligheter og berømte gjester opp gjennom årene. Blant annet forfatteren Ernest Hemingway. 

 

En av de mest kjente historiene knyttet til The Stanley Hotel er om den originale eieren, T.J. Halsey, som skal ha spøkt rundt i hotellet etter sin død. Dette har bidratt til at det er gjennomført paranormale undersøkelser og TV-programmer på stedet.

 

Under andre verdenskrig ble hotellet brukt som hovedkvarter for den britiske militære kommandoen i Øst-Afrika. 

 

Hotellet har vært en viktig del av Nairobis kulturelle og historiske arv, og har bidratt til å forme byens identitet som et viktig knutepunkt for handel, kultur og turisme i Øst-Afrika. Det har også vært et populært møtested for lokalbefolkningen og internasjonale besøkende i over et århundre.

34603797.jpg

Hotel Polana

Maputo, Mosambik

Hotel Polana, som ligger i Maputo, ble opprinnelig åpnet i 1922 og har siden vært et landemerke i Maputo. Det ble bygget av det portugisiske selskapet Companhia de Moçambique og var opprinnelig kjent som «Grand Hotel da Beira». Senere ble det omdøpt til Hotel Polana da Beira og til slutt til Hotel Polana.

 

Hotel Polana har vært vertskap for en rekke kjente personligheter og berømte gjester opp gjennom årene. 

 

Under den portugisiske kolonitiden fungerte Hotel Polana som et symbol på luksus og raffinement for kolonimaktens elite. Det var et populært tilholdssted for de velstående og innflytelsesrike portugisiske og europeiske samfunnene i Mosambik.

 

Hotel Polana ligger ved Maputos kyst med utsikt over Det indiske hav. Hotellet har vært en viktig del av Maputos kulturelle og historiske arv og har bidratt til å forme byens identitet som et viktig senter for kunst, kultur og turisme i Mosambik. 

Hotellet har gjennomgått flere ombygginger og oppgraderinger opp gjennom årene for å opprettholde sin status som et av de mest luksuriøse hotellene i regionen, samtidig som det beholder sin historiske karakter.

220w0f0000007ls9yD824_W_1280_853_R5.webp

Foto: trip.com

El Minzah Hotel

Tanger, Marokko

El Minzah Hotel ble åpnet i 1930 og har siden vært et symbol på luksus og eleganse i Tanger. Hotellet var en gang et tilholdssted for den europeiske aristokratiet og kongelige som besøkte byen, og det har en rik historie som spenner over flere tiår. El Minzah Hotel ligger vakkert til på en ås med panoramautsikt over Tanger og Gibraltarstredet. Gjestene kan oppleve spektakulære solnedganger og utsikt over havnen og gamlebyen fra hotellets terrasser og hager.

 

El Minzah Hotel har vært vertskap for en rekke kjente personligheter og berømte gjester opp gjennom årene, - kongelige, politikere, kunstnere, forfattere og internasjonale kjendiser. Mange av dem kom til Tanger for å oppleve hotellets eksklusive atmosfære og den fantastiske utsikten over byen og havet.

 

Under andre verdenskrig ble El Minzah Hotel brukt som hovedkvarter for amerikanske og britiske etterretningsoperasjoner i Nord-Afrika. 

Hotellet har vært en viktig del av Tangiers kulturelle og historiske arv, og har bidratt til å forme byens identitet som et viktig knutepunkt for handel, kultur og turisme i Nord-Afrika. Det har også vært et møtested for lokalbefolkningen og internasjonale besøkende i over åtte tiår.

301874381.jpg

Sofitel Legend Santa Clara

Cartagena, Colombia

Sofitel Legend Santa Clara, lokalisert i Cartagena har en lang og rik historie som strekker seg tilbake til det 17. århundre. Hotellet ble opprinnelig etablert som et kloster, Convento de Santa Clara, før det senere ble omgjort til et luksushotell. Hotellet har blitt nøye restaurert for å bevare sin historiske arkitektur og atmosfære, samtidig som det tilbyr moderne bekvemmeligheter og luksus.

Sofitel Legend Santa Clara har vært vertskap for en rekke kjente personligheter og berømte gjester opp gjennom årene.  

Hotellet har vært en viktig del av Cartagenas kulturelle og historiske arv og har bidratt til å forme byens identitet som et populært turistmål i Colombia. stillinger, konserter og motevisninger.

bottom of page